Video: Obama viskas roppustega hiilanud hokimehe üle nalja

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NHLi meister Chicago Blackhawks kinkis president Barack Obamale nimelise mängusärgi.
NHLi meister Chicago Blackhawks kinkis president Barack Obamale nimelise mängusärgi. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama võõrustas Valges majas tänavu kevadel NHLi meistriks kroonitud Chicago Blackhawksi jäähokimeeskonda, pidades neile lõbusa kõne.

Chicagost pärit Obama tuletas meelde, et Blackhawks rõõmustas tema kodulinna elanikke lühikese aja jooksul juba teist korda - Stanley karika võitis meeskond ka 2010. aastal, lõpetades sellega 49 aasta pikkuse tiitlipõua. «Ja Cubs on oodanud 105 aastat,» saatis Obama teele väikese torke Chicago pesapallimeeskonna suunas.

President kiitis seejärel meeskonna kaptenit Jonathan Toewsi ja finaalseeria parimaks mängijaks nimetatud Patrick Kane'i, jõudes siis jutuga kevadiste tiitlipidustuste juurde. «Alguses mõtlesime, et laseks Corey Crawfordil ka paar sõna öelda, ent siis leidsime, et tegu on siiski pereüritusega,» lõõpis president.

Crawford tekitas kevadel NHLi karika võitmise järel furoori sellega, et ei suutnud oma suuvärki kontrollida ning kasutas Chicagos mitme miljoni inimese ees peetud vastuvõtul oma kõnes kaks korda f-tähega algavat sõna.

Kõne lõpetuseks võttis Obama aga veel kord sõna teiste Chicago meeskondade aadressil. «Bulls, Bears, Cubs, White Sox – tuletan teile meelde, et minu ametiaeg on piiratud, nii et palun hakake liigutama. Tahaksin teidki peagi siin näha, sest meistritiitlid peavad Chicagosse tulema,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles