Kokkuleppe sõlminud Oliver Konsa pääseb jaanuaris vanglast

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus kinnitas täna endise Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju jalgpalluri Oliver Konsa ja prokuratuuri vahelise karistusleppe, mille kohaselt peab Konsa suurema osa oma vanglakaristusest ära kandma tingimisi, vabanedes vanglast juba jaanuaris.

Konsa (28), tema kaitsja Sven Sillar ja riigiprokurör Andres Ülviste sõlmisid oktoobri alguses karistuskokkuleppe, mille järgi saab Konsa narkoaine suures koguses käitlemise eest osaliselt reaalse ja osaliselt tingimisi vangistuse. Täna hommikul allkirjastas Konsa leppe kohtus.

ERRi uudisteportaali teatel näeb lepe Konsale karistusena ette nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb vanglas reaalselt ära kanda üks aasta ja kaks kuud. Karistuse ülejäänud osa ehk kolm aastat vangistust mõisteti leppe järgi Konsale tingimisi nelja-aastase katseajaga. Seega vabaneb Konsa vanglast 2014. aasta jaanuaris.

Keskkriminaalpolitsei pidas Konsa narkokuriteos kahtlustatuna kinni mullu 9. novembril ning prokuröri taotlusel ja kohtu loal võeti ta vahi alla. Juba varem on kohus lahendanud kokkuleppemenetluses Konsa kaassüüdistatavate Peeter Kallase (41) ja Peeter Truusi (37) kriminaalasja.

Septembris alanud protsessil tunnistas Konsa end narkokuriteos süüdi ning avaldas toimunu pärast kahetsust. Oma süüd tunnistas ka kohtu all olnud Tauno Laasme, kuid Norman Kägo eitas narkokuritegu ning tunnistas süüd vahi alt põgenemises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles