Red Bulli omanik: kellel raha pole, ärgu vormel-1 sarja trügigu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bulli omanik Dietrich Mateschitz (paremal) koos kauni kaaslannaga.
Red Bulli omanik Dietrich Mateschitz (paremal) koos kauni kaaslannaga. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna omanik Dietrich Mateschitz lausus hiljuti antud intervjuus, et need tiimid, keda vaevab rahaline kitsikus, võiksid kaaluda vormel-1 sarjast loobumist.

Red Bull on viimasel neljal aastal tulnud meeskondlikuks maailmameistriks ja naudib emafirma peaaegu piiramatut rahalist toetust, kuid mitmel konkurendil läheb märksa kehvemini. Tänavusel hooajal on näiteks rahamurede küüsis vaevelnud nii Lotus kui ka Sauber, rääkimata iga penni lugevatest meeskondadest võistlejaterivi tagumises otsas.

Tuleval hooajal võetakse kasutusele täiesti uued V6-mootorid, kuid Mateschitzi meelest ei ole vaja kurta, et kulud sellega seoses tõusevad. «Rahamuresid saab lahendada rahaliste vahenditega. Kui tiim ei suuda seda teha, peavad nad läbi mõtlema, kas on ikka vormel-1 sarjale piisavalt pühendunud. Võib-olla on olemas keegi teine, kes nende litsentsi endale tahaks,» põrutas Mateschitz ajalehega Welt am Sonntag vesteldes.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles