Lõokene kerkis Serviti salarelvaks, Chocolate Boys tahab välismaa kohtunikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Lõokene
Denis Lõokene Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallimeistrivõistluste kolmandas finaalmängus kodupubliku toetusel HC Chocolate Boysi 34:28 alistanud Põlva Serviti üheks kangelaseks kerkis verinoor väravavaht Denis Lõokene.


Serviti eduseisus 17:15 lõppenud avapoolaja lõpus vahetusest Eston Varuski asemele sekkunud ja enamiku teisest poolajast platsil viibinud 18-aastane Lõokene tõrjus koguni neli šokolaadipoiste seitsme meetri karistusviset. Teise poolaja keskpaigani suutis Chocolate Boys Lõokese selja taha toimetada kõigest kolm palli.



Põlva keskkooli 11. klassis õppiva Lõokese esilekerkimine on seda üllatavam, et enda sõnul tegeleb ta käsipalliga tõsiselt alles kolmandat aastat. «Trennis hakkasin käima varakult, kuid polnud eriti kohusetundlik. Servitisse tulles ei saanud enam viilida,» muheles lõpuvile järel meeskonnakaaslastelt tunnustavaid õlapatsutusi saanud nooruk.



Serviti juhendaja Kalmer Musting täpsustas, et Lõokest ei kimbutanud mitte niivõrd laiskuseuss kui ealised iseärasused. «Kuna Lõokese isa on kaugsõiduautojuht, kasvatasid teda peamiselt ema ja vanaema. Mäletan, et suurel kasvuperioodil oli Lõokest raske võistlustele saada, sest pärast mänge hakkasid põlved valutama ja ta oli sunnitud paar nädalat treeningutest eemal olema,» lausus Musting.



Tagasihoidliku iseloomuga Lõokene pole suurem asi jutumees, kuid ükskord kukkus ta lobisema, meenutas Chocolate Boysi peatreener Ain Pinnonen.



«Eelmisel aastal Egiptuses toimunud kuni 21-aastaste MMi vabal päeval käisime kaamelitega sõitmas. Kohalikud meelitavad turiste tasuta kaameli selga istuma, kuid küsivad allasaamise eest ulmesummat. Sama lugu juhtus ka Lõokesega, kuid pärast hinna soodsamaks tingimist säras ta kui pühademuna,» rääkis koondise abitreenerina tegutsenud Pinnonen.



Mustingu sõnul võib tänavu rahvusmeeskonna vaatevälja tõusnud 193 cm pikkust noormeest oodata helge tulevik. «Nii hea suhtumisega noort sportlast pole ma varem näinud. Kahe-kolme aastaga peaks liha luudele kasvama ja siis näeb, kas poisist saab asja. Tehnika on tal korras ja jäsemete pikkus muljetavaldav,» kiitis Musting hoolealust.



Kohtumise järel vestles Chocolate Boysi mänedžer Tarmo Volt pikalt mängu komissari Urmo Sitsiga igal kevadel käsipalliringkonnas päevakorda tõusval teemal – Eesti kohtunike tase jätab soovida, vilemehed tuleb tuua välismaalt. Ajakirjanduse vahendusel ei soovinud Volt aga teemal pikemalt peatuda.



Musting ei mõistnud külaliste pahameelt. «Volt vaadaku protokolli,» soovitas ta. «Kui Chocolate Boys realiseerib kümnest karistusviskest pooled, on raske konkurentsis püsida. Pealegi saime meie ainult viis karistusviset. Teise poolaja pidev viie- kuni kaheksaväravaline edu näitab meeskondade taseme vahet. Volt pidagu suu, jalutagu saalist välja ja tegelegu oma meeskonnaga! Kohtunike tase pole kehvem mängijate omast.»



Serviti juhib kolme võiduni peetavat seeriat 2:1, neljas mäng toimub neljapäeval Kiilis.





Põlva Serviti – HC Chocolate Boys 34:28 (17:15)

Serviti:

Karuse, Ternovõi 10, Butenko 6, Muuga, Peedomaa 3, Volt, Kuimets 1.


Chocolate Boys:

Voosalu 6, M. Pinnonen 5, Selge 3, Sidok, Ulla, Lepp, Rooba, S. Pinnonen, Laast 2, Kullamaa, Riener 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles