Pärnu naasis eurosarja võimsa võiduga

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu meeskonna sidemängija Luka Cabrilo (paremal) tõstmas Andrus Raadikule.
Pärnu meeskonna sidemängija Luka Cabrilo (paremal) tõstmas Andrus Raadikule. Foto: Andres Haabu

Pärnu Võrkpalliklubi võõrustas üle pikkade aastate taas eurosarjas mängides CEV Challenge Cupi avalahingus Šveitsi klubi Genfi Chenois’d ja võttis kindla 3:0 võidu. «Avageimis pärssis meie tegutsemist tähtsa mängu ärevus, aga geimi lõpus suutsime korralikult punktid ära mängida. See andis ka teiseks geimiks kindluse,» sõnas Pärnu peatreener Urmas Tali. «Nemad jäid servi vastuvõtuga hätta ja meie saime hoogu juurde,» lisas Tali.

Šveitsi meeskonna peatreener Jean-Baptiste Blazy pani mängu eel favoriidikoorma pärnakate õlule, nimetades oma meeskonda amatöörideks. «Meil on noor meeskond, võrreldes eelmise hooajaga on vahetunud mitu mängijat. Meeskonnas on vaid üks täisprofessionaalne võrkpallur,» sõnas Blazy mängueelsel päeval. «See on kavala treeneri taktika, et vastast ülistades teda uinutada. Poolprofid või mitte, teatud tasemel oskused on neil olemas ja nurgamehed polnud sugugi halvad,» kommenteeris Tali.

Täismaja ees peetud kohtumist asus avageimis 8:6 juhtima külalismeeskond. Pärnu pääses 13:10 ette, ent peagi oli seis 14:14. Punkt-punkti-heitlus jätkus, kuni 22:22 viigiseisult pääses kahe punktiga juhtima Pärnu ja Andrus Raadiku emotsionaalne punkt kolmese bloki vastu lõpetas geimi 25:23.

Teises geimis suutsid pärnakad kohe alguses hea emotsiooni leida ning mindi 6:1 juhtima. Kindlat eduseisu suudeti hoida kuni seisuni 11:5, ent siis hakkasid vastased vahet vähendama ja jõudsid 15:15 viigini ning peatreener Urmas Tali võttis mõtlemisaja. Sellest oli ka kasu, sest Pärnu suutis pärast time-out’i 20:15 edu sisse teha ning seda enam käest ei antud – teine geim võideti 25:18. Kolmas geim oli juba Pärnu jõudemonstratsioon. Seisult 6:6 sai Pärnu kuus punkti järjest ja tagasi enam ei vaadatud – geimivõit 25:18.

«Servi ja blokiga suutsime nad ära suruda,» sõnas Andrus Raadik. «Enne sellist mängu on ikka väike ärevus sees, aga publik annab kodus nii palju juurde. Mingit tasemevahet ma kinnitada ei julge, eks kordusmängus läheb veel kõvaks andmiseks,» lisas Raadik.

«Juurde on meil kindlasti panna esimese tempo pealt, mis täna väga hästi välja ei tulnud. Kaks nädalat on aega oma asju veel parandada. Seal enam kassi-hiirt ei mängita, vaid peame ära võtma, mis tundub, et meile kuulub,» sõnas Tali. Kordusmäng peetakse 28. novembril Genfis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles