KK Pärnu alistas CSKA ja jätkab ühe kaotusega

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees

Lätis Salduses toimuval U17 eliitdivisjoni avaetapil alistas KK Pärnu/Finnlog Venemaa klubi CSKA koguni 84:48.

Mängu saatus otsustati praktiliselt esimese veerandajaga. Pärnu esisnaiper Robert Valge tabas kõik keskpositsiooni- ja ka kaugvisked pea ilmeksimatult (mängus kokku 18 minutiga 25 punkti), hästi lülitus vahetusest Tormi Niits (kokku 15 punkti). Mängujuht Norman Käbin jagas häid sööte ja organiseeris kiirrünnakuid (kokku 9 punkti).

Päeva esimeses kohtumises alistasid pärnakad Samaara võistkonna tulemusega 60:39. Teise päeva esimene kohtumine Hispaania Olos Basketiga kujunes ülimalt põnevaks. Esimesel veerandajal läksid hispaanlased juhtima 17:9, teise mänguveerandi lõpuks suutsid aga eestlased vahet vähendada, poolaeg Olos Basketile 32:26.
Hispaanlaste kaks senegallasest keskmängijat (208 ja 206 cm) domineerisid lauavõitluses, meeskondlik kaitsemäng ja formatsioonide vahetamine tõi hispaanlastele edu.

Kolmanda veerandaja lõpul olid tablool viiginumbrid, 43:43. Heas hoos oli eestlaste poolelt taas Robert Valge (kokku mängus 31 punkti, kahepunktivisked 8/6 ja kolmepunktivisked 11/6). Tasavägine heitlus jätkus viimase veerandaja viimaste sekunditeni. Head võimalused mängu võitmiseks olid KK Pärnul olemas, kahjuks kaugvisked (Norman Käbin, Robert Valge ja Ivalo Pajumets) ei tabanud. Äärmiselt põneva heitluse võitsid tugevad hispaanlased napilt, tulemusega 56:54.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles