Video: vanameister Zanetti naasis 40-aastasena edukalt väljakule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Zanetti (paremal).
Javier Zanetti (paremal). Foto: SCANPIX

Milano Interi jalgpalliklubi raudvara, tänavu augustis 40. juubelit tähistanud argentiinlasest kaitsja Javier Zanetti naasis pärast seitsme kuu pikkust vigastuspausi edukalt väljakule.

Pikalt Achilleuse kõõlus traumat ravinud Zanetti tuli platsile Itaalia liiga kohtumises Livorno vastu, kui mängida jäi veel kümmekond minutit. Argentiinlase liitumine muutis mängu otsekohe elavamaks ning 90. minutil algatas just Zanetti paremalt äärelt rünnaku, mille lõpetas väravaga Yuto Nagatomo, kindlustades Interile 2:0 võidu.

«Kui noored poisid tahavad kunagi suureks mängijaks saada, siis vaadaku, mida Zanetti vaid kümne minutiga väljakul korda suutis saata,» lausus Interi peatreener Walter Mazzarri pärast kohtumist Reutersi vahendusel. «Ta on eriline, maailmaklassist mängija. Kohe, kui ta platsile astus, muutus kogu meeskond rahulikumaks. Imetlusväärne, kuidas ta suutis pärast nii pikka eemalolekut nii enesekindlalt mängida. Vahel tundub mulle, et ta polegi lihast ja luust inimene!»

Zanetti on Interisse kuulunud alates 1995. aastast, mängides enne seda kodumaal Argentinas. Eilne mäng oli Zanettile Itaalia klubi särgis juba 848. kohtumine.

Ühtlasi märkis Zanetti naasmine sümboolselt Interi omaniku Massimo Moratti lahkumist. Just Zanetti oli 18 aastat tagasi klubi omandanud Moratti esimene ost, äsja müüs Moratti aga klubi aktsiate kontrollpaki Indoneesia ärimehele Erick Thohirile. Käimasoleval hooajal hoiab Inter Itaalia liigas neljandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles