Viies teatejooks toob täna heategevuseks kokku ligi 8000 last üle Eesti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Täna toimuvale viiendale teatejooksule on oodata ligi 8000 last ja noort 18 linnast, teatejooksuga annavad lapsed oma panuse õnnetuse läbi liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Jooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul on tänavune teatejooks eriline, tähistades juba viiendat toimumisaastat. «On tõeliselt rõõmustav olnud näha, kuidas igal aastal on meie heategevuseesmärkidega liitunud tuhandeid ja tuhandeid lapsi ja noori, nii et teatejooksust on juba ammu saanud Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus,» lausus Pallase. «Lapsed mõistavad teatejooksu heategevuslikku eesmärki hästi ning üritusel osalemine ja oma panuse andmine on muutunud nende jaoks oluliseks iga-aastaseks sündmuseks.»

Teatejooks toimub täna samaaegselt Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Jõgeval, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Toilas, Viljandis, Valgas ja Võrus. Teatejooksu avab Tallinnas president Toomas-Hendrik Ilves.

Lapsed saavad soojaks võimelda tuntud sportlaste juhendamisel, näiteks Tallinnas näitavad harjutusi ette kergejõustiklane Kaire Leibak ja purjetaja Argo Vooremaa, Tartus mitmevõistleja Grit Šadeiko ning Otepääl suusataja Aivar Rehemaa.

Jooks peetakse viies vanusegrupis 5., 6., 7., 8. ja 9. klassi noortele. Võistkonnas on kaheksa liiget, iga laps läbib 200 meetri pikkuse distantsi. Teatejooksul ei selgitata välja kiiremaid, vaid oluline on osavõtt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles