Rockil lasub 27 punkti needus

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki peatreeneril Gert Kullamäel ja mängijatel on põhjust mõtelda, mida teha, et mängu lõpud käest ei libiseks.
Rocki peatreeneril Gert Kullamäel ja mängijatel on põhjust mõtelda, mida teha, et mängu lõpud käest ei libiseks. Foto: Margus Ansu

Viimase kolme aasta Eesti meister Kalev/Cramo alistas Eesti meistriliigas koduse rivaali Tartu Rocki 78:75.

«Viimased veerandajad on meie jaoks problemaatilised – meile visatakse selle ajaga liiga palju punkte. Selle vältimiseks peame oma mängus ilmselt midagi muutma,» nentis Tartu Rocki korvpallimeeskonna liider Janar Talts laupäeval, pärast Eesti meistriliigas Kalev/Cramolt saadud kaotust 75:78. «Mingi ajani suudame vastaseid pidurdada, kuid lõpud kisuvad vägisi ära.»

Rocki peatreener Gert Kullamäe jätkas sealt, kus mängumees lõpetas: «Kõigis viimastes kohtumistes on vastane visanud viimasel veerandajal liiga palju punkte – ilmselt ei kesta me füüsiliselt viimast veerandaega ära.» Kullamäe tõi välja ka tema hinnangul objektiivsed põhjused: mõnede meeste mänguminutid on ebaproportsionaalselt suured, mitmeid olulisi mängijaid segavad aga vigastused.

«Meil on üliraske aeg ja pagana kahju, et see sattus just praegusele ajale. See kõik paneb halba valgusesse nii meeskonna, treeneri kui ka kogu klubi tervikuna,» lausus Kullamäe. «Tegelikult tegutseme treeningutelgi säästurežiimil, et vigastustest paranevad mehed ei teeks endale liiga.»

Kümmekonna päeva jooksul on Rock saanud kolm näiliselt sarnast kaotust. Balti liiga arvestuses juhiti Leedus Prienai vastu enne viimast veerandaega nelja punktiga, ent viimase kümne minutiga lasti vastasel visata 27 punkti ja mäng kaotati. Teisipäeval saadi eurosarja kohtumises Ventspilsiga korralik algedu ja veel enne viimast veerandaega juhiti kümne punktiga. Viimase kümne minutiga lasti aga vastastel visata 27 punkti ja mäng kaotati. Laupäeval saadi ka Kalevi vastu korralik algedu ja enne viimast veerandit juhiti viie silmaga. Viimase kümne minutiga lasti aga vastasel visata 27 punkti ja mäng kaotati.

Seega kolm mängu ja kolm sarnast kaotust. Neid mänge ühendab seegi, et kõigis neis kohtumistes pidi Rock ajama läbi ühe mängujuhiga. Ameeriklane Vincent Simpson viibis kõigis kolmes kohtumises platsil üle 35 minuti, mida on tänapäeva korvpalli kiiruste juures väga palju.

Meeskonna teine mängujuht, leedulane Augustas Peciukevicius pole jalavigastuse tõttu saanud meeskonda aidata. Vigastatud on ka tartlaste kolmas mängujuht, ülikogenud Valmo Kriisa.

Mäletatavasti tuli Peciukevicius teisipäevases euromängus korraks platsile, kuid minutilise mängu järel tegi uuesti jalale liiga ning tema naasmise aeg pole selge. Kuna lõputult ei saa ka ühe mehega mängida, kaalusid tartlased tõsiselt ajutiselt uue mängujuhi palkamist. Lõpuks otsustati siiski vähemalt homse euromänguni sellest käigust loobuda.

«Mitu päeva käis tõsine mõttetöö, et kas ja keda võiks kutsuda. Mõne mehega võtsime isegi ühendust, kuid vaba mängija leidmine pole kerge,» tõdes Kullamäe. «Eesti mängijad on kõik lepingutega seotud, otse mängule ei tahtnud ma aga leegionäri tuua. Mängime teisipäevase eurosarja mängu ära, siis vaatame edasi.»

Korvpall

Eesti meistriliiga

Tartu Rock – Kalev/Cramo 75:78

Rock: Talts 17, Kurbas 16, Lukovic 14, Simpson 11, Eichfuss 7, Dorbek 4, Toome 4, Meister 2.

Kalev: Fall 17, Sokk 16, Moldevanu 16, Veideman 15, Škele 9, Elegar 3, Kitsing 2

Rapla TYCO – Pärnu 86:75

(Dorbek 20, Kaldre 20 – Vahter 22, Miljkovic 16)

KK HITO – Rakvere Tarvas 102:118 (Uueküla 26, Laur 24 – Kurg 38, Saage 20)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles