Põlva Serviti võib täna kindlustada Eesti meistritiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti meeskond rõõmustab võidu üle.
Põlva Serviti meeskond rõõmustab võidu üle. Foto: Margus Ansu

Põlva Serviti käsipallimeeskond võib täna aastase vaheaja järel kindlustada klubi ajaloo seitsmenda Eesti meistritiitli, kui alistab Kiilis kell 18.30 algavas duellis Chocolate Boysi.

Serviti juhib kolme võiduni peetavat seeriat 2:1. Põlvalased kaotasid avamängu omal väljakul 24:26, kuid võitsid teise võõrsil 29:25 ja kolmanda kodus 34:28.

Serviti on seeria käigus läinud üha paremasse hoogu. Järjest enam tehaks skoori ja Chocolate Boys on jäetud 25 värava lähedale. «Esimeses mängus polnud meil rünnakut ollagi,» meenutas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Oma rolli etendas selles hõre mängugraafik. Näiteks Ternovõil oli aprillis vaid kolm kohtumist ja mees hakkab alles nüüd oma tasemele jõudma.»

Serviti trumbiks on olnud kiirus ja Musting lubas, et seegi kord ei anta vastasele armu. Chocolate Boysil on küll pikem pink, ent seljataga pingeline poolfinaalseeria Kehraga. «Paneme tempo peale, kuid ummisjalu ei kavatse tormama hakata,» ütles Musting. «Ega kahe päevaga muuda suurt midagi, lihtsalt nüansse saab lihvida. Kui seeria alguses valmistas meile muret kiirrünnakute realiseerimine, siis seekord peame vähendama pallikaotuste arvu ning hoiduma mõttetutest kaheminutilistest karistustest. Üldiselt oleme leidnud hea koostöö, lisaks tegutseme aktiivselt ja teravalt. Nüüd kavatsemegi samas vaimus jätkata.»

Ka Chocolate Boysi peatreener Ain Pinnonen kavatseb truuks jääda senisele stiilile. «Tahaks ikka kiiresse joosta, ent seega peame eriti hoolega vältima valesööte,» avaldas šokolaadipoiste loots edu valemi. «Väsimus on küll peal ja ajakirjandus andis kulla juba Servitile, kuid me kavatseme selles seerias ennast veel näidata.»

Serviti on viimasel dekaadil olnud koduse käsipalliliiga valitseja, sest kümnest kullast on võidetud viis, lisaks saadud kaks teist ja kolm kolmandat kohta. Üldse on Servitil auhinnakapis kuus tiitlit, esimene neist tuli aastal 1998.

Chocolate Boys krooniti Eesti meistriks klubi debüüthooajal 2005, ent järgnevatel aastatel on kolm korda lepitud hõbe- ning korra pronksmedaliga.

Teist hooaega Chocolate Boysi juhendav Pinnonen on seni olnud hõbedatreener, sest mullu jäädi teiseks Eesti meistrivõistlustel, karikasarjas ja Balti liigas. «Teine koht ei ole sugugi paha,» teab Pinnonen. «Tänavune hooaeg ongi meil n-ö vaheaasta, millele kõige kõrgemaid eesmärke ei seadnudki.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles