WHO hoiatab jalgpalli MMi külastajaid viirusliku palaviku eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WHO hoiatab jalgpalli MMi külastajaid viirusliku palaviku eest
WHO hoiatab jalgpalli MMi külastajaid viirusliku palaviku eest Foto: SCANPIX

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) hoiatab Lõuna-Aafrika Vabariiki jalgpalli MMi vaatama minejaid viirusliku Rift Valley palaviku eest.

Lõuna-Aafrika Vabariigis on sellesse sääskede poolt levitatavasse haigusse nakatunud 172 inimest ning 15 inimest on surnud, edastab Sky News.

WHO andmetel on nakatunute hulgas ka üks sakslane, kes oli seal riigis kolmenädalasel puhkusel.

WHO siiski ei soovita juba jalgpallireisi plaaninutel seda ära jätta, vaid hoida end sääsehammustuste eest ning mitte süüa lihatooteid.

Samuti tuleks turistidel loobuda safaritest.

Lõuna-Aafrika vabariigis 11. juunist kuni 11. juulini kestva jalgpalli MMi ja turismisektori jaoks on WHO hoiatus tagasilöök.

Korraldajate sõnul on müüdud loodetust vähem pileteid ning ka hotellide täituvus jääb prognoositule alla.

Turismisektor lootis vähemalt 450 000 jalgpallihuvilise saabumist, kuid nüüd on seda arvu kahandatud  270 000 – 350 000.

Finantsanalüütikute arvates aga annab jalgpalli MM riigi majandusele elustava süsti.

Rift Valley palavik on veiste, kitsede, lammaste, antiloopide, gnuude ja mitmesuguste näriliste nakkav viirus, mille tekitajaks on Phlebovirus perekonda kuuluv viirus, mida levitavad sääsed.

Inimesed võivad selle haiguse ka kergelt läbi põdeda. Raskematel juhtudel tekib palavik, lihasvalu, maksakahjustused, aju- ja silmapõletik. Sellesse haigusse sureb umbes üks protsent nakatunutest.

Rift Valley palavik avastati kariloomadel esmakordselt 1915. aastal. Aafrikas olnud mitmeid selle haiguse puhanguid nii loomade kui ka inimeste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles