Teinegi noor venelane liigub vormel-1 superlitsentsi suunas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Sirotkin.
Sergei Sirotkin. Foto: SCANPIX

Sauberi vormel-1 meeskond tahab peagi langetada olulise otsuse - kas 18-aastane venelane Sergei Sirotkin pääseb juba järgmisel hooajal vormel-1 sarjas osalema?

Sirotkini sponsorid on vägagi huvitatud sellest, et noormees juba tuleval hooajal kuninglikus sarjas kihutaks, Sauber on aga seni veel pisut kõhkleval seisukohal. Samas kinnitas tiimijuht Monisha Kaltenborn, et otsust ei kavatseta jätta viimasele minutile ehk talvistele hooajaeelsetele testidele.

«Ilmselt suudame varsti otsustada, kas tal on mõtet juba järgmisel aastal osaleda. Teame, et kõige võtmeks on superlitsentsi hankimine. Oleme veendunud, et Sergei on selleks võimeline, aga samas ei tohi seda sammu mingil juhul alahinnata,» lausus Kaltenborn Autospordile.

Tiimijuhi sõnul näitab Sirotkin selgeid arenemise märke, kuid suuresti sõltub vormel-1 sarja pääs sellest, kui kõvasti noormees enda füüsise kallal ise tööd teeb. «Ta oleks pidanud osalema kahel testil, aga üks jäi halva ilma tõttu ära. Teine läks väga hästi. Ta saab mujalgi sõita, nii et see pole probleem, aga samas peab ta palju tähelepanu pöörama füüsilise võimekuse arendamisele,» sõnas Kaltenborn.

Paari päeva eest sai superlitsentsi teine noor venelane Daniil Kvjat, kes kihutab tuleval hooajal Toro Rosso meeskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles