Levadia alistas ülitähtsas karikamängus Flora

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia alistas karikasarja 1/8-finaalis FC Flora. Tänavu Eesti liigas neljandaks jäänud Flora jaoks tähendab kaotus seda, et tuleval hooajal neil suure tõenäosusega eurosarja asja ei ole.
FC Levadia alistas karikasarja 1/8-finaalis FC Flora. Tänavu Eesti liigas neljandaks jäänud Flora jaoks tähendab kaotus seda, et tuleval hooajal neil suure tõenäosusega eurosarja asja ei ole. Foto: Toomas Tatar

Eesti jalgpalli karikasarja 1/8-finaalis võõrustas FC Flora täna Lilleküla staadionil FC Levadiat. 2:0 võidu teenis Levadia. Igor Subbotin viis Levadia juhtima 56. minutil ja teisel lisaminutil kindlustas Rimo Hunt 2:0 paremuse.

Tänavu Eesti liigas neljandaks jäänud Flora jaoks tähendab kaotus seda, et tuleval hooajal neil suure tõenäosusega eurosarja asja ei ole.

Eurosarja pääsemiseks peab Flora nüüd lootma, et karikavõitjaks kroonitaval klubil ei ole eurosarjas osalmiseks vajalikku litsentsi või Eesti meistrina juba Meistrite liiga eelringi pääsenud Levadia alistab finaalis meeskonna, kellel pole samuti eurosarjas osalemiseks litsentsi. Eelpool mainitud juhtude korral pääseb Flora Euroopa liiga eelringi tänu koduliigas saavutatud neljandale kohale.

Lisaks Levadiale on karikasarjas veel konkurentsis FC Infonet, FC Kuressaare, Jõhvi Lokomotiiv, FC Santos, Tallinna FC Puuma, HÜJK Emmaste, Tartu Tammeka II. Ülejäänud seitsmest klubist ei ole võimalised eurosarja pääsemiseks vajalikku litsentsi saama vaid Emmaste ja Puuma. Eurosarjas osalemiseks vajaliku litsentsi saamiseks peab tiimil olema ette näidata korralik klubistruktuur ja eelarve, millel on kate olemas. Eraldi tasu litsentsi eest maksta ei ole vaja, taodelda saab seda aga aprilli lõpuni.

Seega tundub praegu pigem tõenäoline, et keegi viisikust Infonet, Kuressaare, Jõhvi, Santos ja Tammeka (kuigi konkurentsis on Tammeka II, siis eurosarjas osalemise õigus laieneks esindusmeeskonnale) lükkab Flora tulevaks hooajaks eurosarjast välja ja teenib seega ka Euroopa liiga eelringis osalemise eest makstava kopsaka tasu.

Mängu eel:

Kuna Flora jäi tänavu Eesti meistrivõistlustel neljandaks, siis ei ole nad endale veel tulevaks hooajaks kohta eurosarjas taganud. Euroopa liiga eelringi pääsemiseks tuleks Floral tulla Eesti karikavõitjaks või kaotada finaalis meeskonnale, kellel on eurokoht olemas. Kuna eurokoha taganud tiimidest on karikasarjas ainsana konkurentsis veel Levadia, siis on Flora justkui sundseisus.

Tänase kaotuse korral peab Flora eurosarja pääsemiseks lootma, et karikavõitjaks kroonitaval klubil ei ole eurosarjas osalmiseks vajalikku litsentsi või Levadia alistab finaalis meeskonna, kellel pole samuti eurosarjas osalemiseks vajalikku litsentsi. Vastava tsenaariumi korral pääseb Flora Euroopa liiga eelringi tänu Eesti liigas saavutatud neljandale kohale.

Varasemalt on karikasarjas koha veerandfinaalis taganud FC Infonet, FC Kuressaare, Jõhvi Lokomotiiv, FC Santos, Tallinna FC Puuma, HÜJK Emmaste, Tartu Tammeka II.

Loetelu vaadates selgub, et Flora suurimaks konkurendiks eurokohale on ilmselt Premium liigas palliv FC Infonet, lisaks võivad seda kohta sihtida ka kõrgemast seltskonnast välja langenud FC Kuressaare või sinna tõusnud Jõhvi Lokomotiv. Eurosarjas osalemiseks vajalikku litsentsi saab taodelda aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles