Ferrari eemaldas kõmu tekitanud triipkoodid oma autodelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist triipkoodi edaspidi enam Ferrari autodel ei näe.
Sellist triipkoodi edaspidi enam Ferrari autodel ei näe. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskond otsustas enne nädalavahetusel Barcelonas toimuvat etappi oma autodelt eemaldada kõmu tekitanud triipkoodid.

Eelmisel nädalal avaldas ajaleht The Times artikli, kus kahtlustati, et Ferrari meeskond on reegleid rikkunud, olles seotud varjatud tubakareklaamiga. Tubakatoodete reklaamimine spordivõistlustel on aga Euroopa Liidus keelatud.

Nimelt on nii nende autodel kui ka pilootide riietel on punase, musta ja valgega triipkood, mis oma välimuselt meenutab Marlboro sigaretipakki.

Ferrari reageeris süüdistustele üsna vihaselt, öeldes, et triipkoodi disain ei kuulu Marlboro omanikule Philip Morrisele ning et vormelimeeskond ise valis selle kontseptsiooni.

Nädala alguses sõnas Ferrari president Luca di Montezemolo, et süüdistus, nagu tegeleks nad varjatud tubakareklaamiga, on mõttetu ja naeruväärne.

«Ausalt öeldes on selline jutt täiesti mõttetu,» sõnas Di Montezemolo Ferrari kodulehele. «See on naeruväärne väide, et punane värv või graafiline disain, millel on kujutatud triipkoodi, ärgitab inimesi suitsetama.»

«Minu arvates on mingist triipkoodist märksa olulisemaid teemasid, millele mõelda,» jätkas Di Montezemolo. «Seetõttu pole mõtet sellise jama kommenteerimisele enam rohkem aega raisata.»

Sellest hoolimata võttis Ferrari täna vastu otsuse kõmulised triipkoodid oma autodelt eemaldada. «Otsustasime koos Philip Morrisega, et muudame oma autode väljanägemist ja seda alates Barcelona GP-etapist,» seisis Ferrari avalduses. «Võtsime selle otsuse vastu seetõttu, et lõpetada kõmu n-ö triipkoodi ümber, see polnud kunagi mõeldud tubakatoodete reklaamimiseks.»

«Tahame selle sammuga lõpetada need jaburad jutud ja keskenduda olulisematele asjadele kui need alusetud süüdistused,» teatas Ferrari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles