Sõber dramaatilisest kaotusest: ma pole kurb, vaid meeste üle uhke

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas (kollases).
Rakvere Tarvas (kollases). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber kinnitas pärast EuroChallenge sarjas prantslaste Dijonilt saadud dramaatilist kaotust, et polegi väga kurb. «Mängida sellise meeskonnaga selline mäng… ma olen oma meeste üle uhke,» lausus ta pärast 64:65 kaotust. «Tänane mäng tuletas mulle meelde U20 EM-turniiri Sarajevos, kus meil oli ka väga hea meeskond ja tiimitunne.»

Tarvas oli Prantsusmaa meistriliigas neljandat kohta jagava meeskonna vastu  võidus kinni. Veel neli minutit enne lõppu juhiti pärast vägevat vahespurti kümne punktiga, kuid just siis teenis Tarva mängujuht Giedrus Gustas viienda vea. Hiljem selgus, et just see sai saatuslikuks. Mängujuhita jäänud Tarvas jäi rünnakul jänni ja vastane tuli lähedale.

20 sekundit enne lõppu juhtis Tarvas veel kahe silmaga ja hästi kaitses mängides sunniti Dijon raskele viskele, mis ei tabanud. Lauapallini küündis esimesena Tarva tsenter Gregory Jenkins, kuid mänguvahendi püüdmise asemel lükkas ta selle otse vastaste suurima korviküti Andre Harrise kätte. 22 punkti kogunud mees saatis 11 sekundit enne lõppu teele tabava kolmese. Tarvas jõudis veel viskele, kuid Maris Laksa vise ei tabanud.

«Gustase viies viga oli murdemoment – ta on meil ainus mängujuht ja mees, kes meid üleval hoiab. Pärast tema platsilt lahkumist tekkis peataolek ja vastased said kohe kaks kerget korvi,» nentis Tarva tagamees Mihkel Kurg.

Sõbra sõnul on tal mängu järel mõtlemisainet. Kasvõi sellest, et vahetult enne Gustase viiendat viga oli tal plaan leedulane korraks pingile võtta. Või sellest, miks ta jättis hästi tegutsenud Kure viimastel minutitel pingile ja eelistas platsil hoida ebakindlalt mänginud Jenkinsit ja Laksat.

«Vaatasime eile videot Dijoni eelmise mänguga. Nägin, et tegemist on hea ja kiire meeskonnaga – seda üllatavam oli see, milline oli seis esimese veerandi ja esimese poolaja järel,» rääkis Sõber. «Olgem ausad, nad olid ikka kuradi hädas. Tõsi, individuaalselt on tegemist väga heade mängijatega ja pole mõtet isegi rääkida, millist palka nad teenivad.»

Sõber ja Gustas olid aga pärast mängu ühes asjas kindlad – Tarval ei jää eurosarjas võidud võtmata. Võimalused muudab aga raskemaks see, et meeskonna üks liidreid Rait Keerles peab vigastuse tõttu ilmselt kolme või neli nädalat platsilt eemal olema.

 

Rakvere Tarvas – Dijon 64:65

Tarvas: Leppik 14, Gustas 12, Jenkins 12, 14 lp, Laksa 9, Umbraško 8, Kurg 7, Saage 2.

Dijon: Harris 22, Prenom 14, Riley 9, Campbell 8, Fenn 3, Mendy 3, Traore 3, Dobbins 3.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles