Kohtuniku räme eksimus Eesti käsipallifinaali lõpus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Gennadi Aleksandrov näitab Ravo Voosalule kaheminutilist karistust
Kohtunik Gennadi Aleksandrov näitab Ravo Voosalule kaheminutilist karistust Foto: Liis Treimann

HC Chocolate Boysi ja Põlva Serviti vahel peetud Eesti käsipallimeistrivõistluste põneva neljanda finaalmängu saatuse otsustas kohtuniku vale vile.

1.50 enne lõpuvilet sammus ühemehelises vähemuses ja minimaalses kaotusseisus (24:25) olnud Chocolate Boys minutiliselt vaheajalt, kogenud Ravo Voosalu hakkas palli lahti mängima, kui kohtunik Gennadi Aleksandrov talle kaheminutilise karistuse määras.

«Voosalu tegutses provotseerivalt,» selgitas kogenud Aleksandrov. «Ta tegi viskepette oma mängija suunas, kuid ei lasknud palli käest lahti, lootes, et kaitse talle peale jooksmise eest karistada saab.»

Videkordus tõestab aga, et Aleksandrov eksis! Voosalu ei teinud viskepetet!

«Ma pole kunagi sellist otsust näinud. Mängu lõpp jääb kauaks kummitama,» lausus morni näoga Chocolate Boysi juhendaja Ain Pinnonen.

Tõsi, Chocolate Boys sai 25:26 seisul 20 sekundit enne lõppu imekombel mänguvahendi enda valdusse, kuid Uku-Tanel Laastu vise ei tabanud. Lõppseisu 27:25 vormistas Kristjan Muuga oma väljakupoolelt Chocolate Boysi väravasse saadetud pall. Serviti tuli aastase vaheaja järel Eesti meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles