Põlva Serviti püüab kohta Meistrite liigas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Butenko
Maksim Butenko Foto: Liis Treimann

Korra varem, 2008. aasta sügisel pani Serviti end klubikäsipalli kõrgeimal tasemel proovile, kuid kaotas siis kvalifikatsioonis Kreeka meeskonnale A.S.E. Doukas. Ühel Eesti klubil on koht valikturniiril ka järgmiseks hooajaks ja Servitil on tõsine kavatsus seda kasutada.


Serviti esindaja Andres Neeme sõnul on eesmärk meeskonda tugevdada ja kasvatada tänavust kahe miljoni krooni suurust eelarvet poole võrra.

Viimase nelja aasta jooksul kolmandat korda Eesti parimaks klubiks kroonitud Serviti peatreeneril Kalmer Mustingul on Meistrite liigaga seoses ka üks unistus: «Tahan jõuda alagrupiturniirile ja minna seal vastamisi Mait Patraili klubi
Schaffhauseni Kadetteniga.»

Kahes eelmises finaalmängus järjest paremasse hoogu läinud Serviti pidi Kiili spordihallis Chocolate Boysi vastu kõvasti vaeva nägema. Finaalseeria põnevaim kohtumine sai skandaalse lõpu.

Naum hiilgas väravas

Poolaja 14:17 kaotanud Chocolate Boys näitas vaheajalt tulles särtsakamat minekut ja läks 48. minutil ette 22:20. Suurepäraselt tegutses võõrustajate väravas Mikola Naum, kes tõrjus kõik neli karistusviset. Ei saanud talle sisse Andrei Ternovõi, Maksim Butenko ega Mario Karuse.

Mängu saatuse otsustas aga kohtunik Gennadi Aleksandrovi vale otsus 1.50 enne lõpuvilet. Ühemehelises vähemuses ja minimaalses kaotusseisus (24:25) olnud Chocolate Boys sammus minutiliselt vaheajalt, kogenud Ravo Voosalu hakkas palli lahti mängima, kui Aleksandrov talle kaheminutilise karistuse määras.

«Voosalu tegutses provotseerivalt,» selgitas kogenud Aleksandrov. «Ta tegi viskepette oma mängija suunas, kuid ei lasknud palli käest lahti, lootes, et kaitse talle peale jooksmise eest karistada saab.»

Kohtuniku eksimus otsustas

Videokordus tõestab aga, et Aleksandrov eksis. Kaamerast mitu korda olukorda vaadanud Voosalu: «Hoidsin palli käes ja vaatasin üle õla kaitse suunas. Ma pole A-klassi poiss, et sellisel hetkel provotseerima hakkaksin. Kohtunikud vilistasid terve mängu korralikult, kuid tegid lõpus sellise apsaka. Mul pole sõnu.»

«Ma pole kunagi sellist otsust näinud. Mängu lõpp jääb kauaks kummitama,» lisas Chocolate juhendaja Ain Pinnonen morni näoga, jagades hoolealustele tunnustust. «Tahtsime lõpuni võidelda. Oleme parim amatöörklubi.»

Tõsi, Chocolate Boys sai 25:26 seisul 20 sekundit enne lõppu imekombel mänguvahendi enda valdusse, kuid Uku-Tanel Laastu vise ei tabanud. Lõppseisu 27:25 vormistas Kristjan Muuga oma väljakupoolelt Chocolate Boysi väravasse saadetud pall.

Avapoolajal kindlalt tegutsedes juhtohje hoidnud Serviti toetus häälekate fännide kaasaelamisel eelkõige Ternovõile, kes poole tunniga sai kirja kaheksa väravat. Teisel poolajal rauges ukrainlase jõud ja koos sellega hakkas tõrkuma ka Põlva klubi mängumootor.

Preemia sunnib kuldset Kadettenit lõpuni pingutama

Mait Patraili koduklubi alistas Šveitsi käsipallimeistrivõistluste ülemise kuuiku turniiril võõrsil St. Otmar-St. Galleni 36:34, kindlustas neli vooru enne liiga lõppu kuldmedali ja järgmiseks hooajaks koha Meistrite liigas.

Lähim jälitaja, tiitlikaitsja Züri­chi Amicitia jääb 10 punkti kaugusele. Järelejäänud mänge ei saa Kadetten aga poole teraga võtta.

«Eelmisel aastal vajus meeskonna hooaja lõpp ära, nüüd pandi mängijate lepingusse klausel, mille kohaselt toob iga punkt preemia,» lausus üheksa väravat visanud Patrail. «Natukene jõime fännide toodud šampust, kuid suurt pidu ei tulnud, sest meil on üheksa päeva jooksul viis mängu. Ka medalid antakse kätte viimase kohtumise järel.»

Mai kahel viimasel nädalalõpul kohtub Kadetten EHF Cupi finaalis Saksamaa klubiga Lemgo TBV.

Marius Lepa meeskond Toledo Labaro viigistas Hispaania liigas Cuencaga 32:32 ja kindlustas kaks vooru enne meistrivõistluste lõppu koha kõrgeimas seltkonnas ka tulevaks hooajaks. (PM)

EESTI MV

Chocolate Boys – Põlva Serviti 25:27 (14:17)

Chocolate Boys: Rooba 8, M. Pinnonen, Sten-Erik Lepp 3, S. Pinnonen, Voosalu 3, Laast 2, Riener, Kotsar, Selge 1.
Serviti: Ternovõi 10, Karuse 6, Butenko 4, Muuga, Volt 2, Varusk, Peedomaa 1, Sokk 1.

Meistriliiga parim mängija: Janar Mägi (HC Kehra)
Sümboolne koosseis: Eston Varusk, Mario Karuse, Raido Peedomaa (Serviti), Mägi, Jaan Kauge (Kehra), Jürgen Rooba, Sten-Erik Lepp (Chocolate Boys)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles