Korjus peab põgenema ebaõnne eest Jaapanisse

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Liis Treimann

«Ebaõnn, mis Kevin Korjust ikka ja jälle tabab, ületab juba kõik piirid,» torises Macau GP-l katkestanud vormelipiloodi mänedžer Raivo Tamm. «Ma ei tea enam, mis teha. Kas Korjus peaks vahetama särki või pükse või kiivrit. Või tuleb tõesti ebaõnne eest jalga lasta, Jaapanisse näiteks.»

Macau GP, kuhu koguneb noorte pilootide eliit, oli Korjuse tulevikku arvestades olulise tähtsusega. Tänavu läks GP3-sari Korjusel untsu, Macaus jamad jätkusid.

Esmalt oli Double R meeskonna auto mootor nässus ning jooksis kvalifikatsioonisõidu viimasel ringil kokku, jättes Korjuse raja veerde ja viimasele stardikohale. Uurimisel selgus, et jõuallika jõudlus oli 10% väiksem kui pidanuks.

Võistlussõiduks sai Korjuse auto uue mootori, mis aga ei tähendanud, et ebaõnn oleks Korjuse maha jätnud. Keset sõitu otsustas auto tulekustutussüsteem ühtäkki tööle hakata ning pritsis kokpiti vahtu täis. Viga peitus ilmselt rikkis elektroonikas ehk siis auto läks ootamatult lolliks, selgitas Korjuse pressiesindaja Martin Korjus. Vaht pritsis mõistagi täis ka kiivri visiiri, äravõetavad kiled said otsa ning Korjus oli sunnitud katkestama.

Prantsuse netiküljed levitasid uudist, nagu kihutaks Korjus tuleval hooajal võidu Jaapanis Super Formula sarjas.

«Hetkel ei oska midagi öelda,» tunnistas Tamm, kes kohtus Macaus paljude tiimijuhtidega uurimaks võimalusi leida Korjusele järgmiseks aastaks sõitjakoht. Koha saaks kindlasti, iseasi, palju selle eest tuleks raha välja käia. «Kahe nädala pärast peaksid hakkama tiimidelt vastused laekuma. Siis tuleb pakkumisi kaaluda ja parim või parimad välja valida.»

Tamme sõnul osaleks Korjus ideaalis ühes Euroopa sarjas – tõenäoliselt GP3s – ning sõidaks lisaks ka Jaapanis. Kehvema stsenaariumi puhul jääks ainult Jaapani Super Formula.

«Äkki peaks tõesti ebaõnne eest Jaapanisse jalga laskma,» arvas Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles