ETV jalgpalli MMilt ülekandeid ei tee, õigusi pakutakse erakanalitele

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa.
Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa. Foto: Raigo Pajula

2014. aastal Brasiilias toimuvat jalgpalli MMi ei pruugi Eesti telekanalitelt näha, sest seni MMi vaatajateni toonud Eesti Rahvusringhäälingul pole ülekande tegemiseks vahendeid. Ülekande tegemine läheks maksma 600 000 eurot.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa sõnas Postimehele, et ERR üritab õigusi erakanalitele või Tallinna TV-le müüa. «Meie eelarves puudub selleks raha ja loodan väga, et mõni erakanal selle pakkumise vastu võtab. Oleme mitme kanaliga läbirääkimis pidanud, ent praegu on veel vara midagi kindlat öelda,» sõnas Allikmaa. Seega on võimalik, et ükski Eesti kanal jalgpalli MMi ei näitagi.

«Kui näiteks Kanal 2 juht Urmas Oru ütles, et ülekande hind on väga kallis, siis tegelikult see nii pole. Eesti hind on üks Euroopa madalamaid,» lisas Allikmaa.

«Õiguste leping sai vist tehtud aastal 2005 ja siis lootsime, et saame eelarvest selle jaoks rohkem vahendeid, aga hetkel tuleb tõdeda, et lisaraha pole me saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles