Jõusaalist tulnud Eesti võrkpallurid näitasid Läti vastu ilusat mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Käroli Kajak

Raske treeningnädala seljataha jätnud ja ohtralt kangisaalis rassinud Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna esimene etteaste pärast mullust EM-finaalturniiri pakkus nauditava elamuse. Pärnus peetud sõpruskohtumises näidati Lätile kindlalt koht kätte, loovutades igipõlisele rivaalile geimides 16, 16 ja 20 punkti.



«Sellistes mängudes on oht laskuda vastaste tasemele. Meie seda ei teinud ning see on väga hea näitaja ja meeldiv üllatus,» lausus koondise kapten Kert Toobal. «Kõik mängijad on pikast hooajast väsinud, kuid vanade uute meeste nägemine pakub meeldivat vaheldust.»

Tõe huvides peab märkima, et Lätil puudus erinevatel põhjustel neli eeldatavat põhimeest, nende seas parim ründaja Gundars Celitans. «Ütlesin neljapäeval poistele, et olen optimistlikult meelestatud, ja nad ei vedanud mind alt,» ütles meeskonna peatreener Avo Keel.

Eesti põhikoosseisu kuulusid ühe erandiga – Pärnu VK libero Asko Esna – välisklubides leiba teeninud pallurid Kert Toobal, Oliver Venno, Eerik Jago, Keith Pupart, Raimo Pajusalu ja Ardo Kreek. Eesti poolel jättis parima mulje kolm ässa löönud ja rünnakul hiilanud Venno, oma keskmise taseme mängisid välja kõik platsil käinud mängijad.

Mänguks ei antud üles põlvelõikusest taastuvat Janis Sirelpuud ja Jaanus Nõmmsalut. «Martti Rosenblatt on füüsiliselt palju paremas seisus kui Nõmmsalu,» märkis kõigile hoolealustele peale Andres Toobali mänguaega jaganud Keel. «Laupäeval tahan Lätiga kindlasti viis geimi mängida.»

Täna kohtuvad Eesti ja Läti Pärnus kinniste uste taga. Järgmisel nädalal võõrustab Eesti Tallinnas kahel korral Rootsit.

Eile esitlesid Luxembourgis 2013. aasta EMi korraldada soovivad Eesti ja Soome Euroopa Konföderatsioonile (CEV) oma projekti. «Tegime suure eeltöö ja seetõttu palju küsimusi ei esitatud,» rääkis Eesti alaliidu peasekretär Tarvi Pürn. «Parandamist vajavad pisiasjad. Näiteks on Tampere spordihallis tabloo meeter lubatust madalamal.»

CEV andis mõista, et Eesti-Soome peaksid ostma väljaku äärde reklaami suurema summa eest kui 100 000 eurot. See võib saada konkurentsis Taani-Poola kandidatuuriga määravaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles