Red Bulli boss paljastas meeskonna edu saladuse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel (vasakul) ja Mark Webber.
Sebastian Vettel (vasakul) ja Mark Webber. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas domineeriva Red Bulli meeskonna boss Christian Horner rääkis BBC raadiojaamale antud intervjuus oma tiimist ning avalikustas väidetavalt nende edu saladuse.

Red Bulli meeskond on tegemas head hooaega: Sebastian Vettel võitis eile kaheksanda etapi järjest ning on juba kindlustanud endale neljanda maailmameistritiili, Red Bulli teine sõitja Mark Webber on hoidmas viiendat kohta ning enne viimast etappi on meeskond võimsalt juhtimas ka konstruktorite arvestuses.

Sellest hoolimata on paljud vormelieksperdid väitnud, et Vettel pole praegustest sõitjatest parim ning iga keskpärane piloot saaks Red Bulli roolis samamoodi hakkama. Tiimi boss Horner väitis aga BBCle antud intervjuus, et nende sõitjate edu taga on eelkõige hea ettevalmistus sõidusimulaatoril.

«Me vaatame Fernando Alonsot ning seame siis tema või Lewis Hamiltoni meie sõitjate vastu,» selgitas Horner Red Bulli taktika ja Vetteli-Webberi suurimate konkurentide omavahelist seost. «Seda teeme selleks, et meie sõitjad näeksid, milliseid trajektoore konkurendid valivad, millistes kohtades nad pidurdavad, kui palju roolilukku kasutavad, millal käike vahetavad ning millal KERSi-nuppu vajutavad,» rääkis Horner.

Kuigi Red Bull pole ainuke meeskond, kes oma sõitjate treenimiseks simulaatorit kasutab, paistab nende tiim olevat leidnud siiski piisavalt hea meetodi, mis nii Vettelil kui Webberil häid esitusi teha lubab.

Vormel-1 hooajas on jäänud sõita üks etapp, mis on kavas käesoleva nädala lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles