Olümpiapiletist loobunud uisupaar vahetas treenerit

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zabojev ja Natalja Zabijako.
Aleksandr Zabojev ja Natalja Zabijako. Foto: Liis Treimann

Pisut üle aasta koos uisutanud ja hiljuti olümpiapileti teeninud Eesti uisupaar Natalja Zabijako – Aleksandr Zabojev lõpetas koostöö seniste treenerite Stanimir Todorovi ja Pavel Dimitroviga.

Septembri lõpus Oberstdorfis peetud võistlusel tagas paar olümpiakoha, kuid Zabojevil on Venemaa pass ning Eesti talle kiirkorras kodakondsust ei andnud. «Äraütlemise põhjuseks toodi kodakondsuse taotlemise paragrahvid ja arvamus, et pole eriteeneid iluuisutaja poolt,» sõnas Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura ETV spordiuudistele. «Ma ei oska öelda, missugune on see (äraütlemise) mõju, aga pettumus on neil suur,» lisas Kuura.

Kuura tõdes, et olümpiale mittepääsemine võis olla üks põhjustest, miks paari koostöö bulgaarlastest treeneritega katkes. «Arvan, et see mõjutas treenereid, aga kaudses mõttes ka paari. Võib-olla omavahelised suhted olid natukene keerulised, aga praeguses õhkkonnas laabub koostöö väga hästi. Initsiatiiv tuli sportlastelt,» selgitas Kuura.

Paar jätkab USA-s harjutamist ning nende uueks treeneriks on 42-aastane endine paarissõitja Andrei Krjukov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles