Male imelaps demonstreeris MM-matšil üleolevat suhtumist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Carlsen.
Magnus Carlsen. Foto: SCANPIX

Viswanathan Anandiga male MM-tiitlile mängiv Norra imelaps Magnus Carlsen demonstreeris viimase partii ajal ja järel üllatavat ükskõiksust nii mängu enda kui ka ajakirjanike suhtes, kirjeldab Dagbladet.

Vähem kui tunniga läbi saanud ja viigiga lõppenud partii järel pidanuks Anand ja Carlsen ilmuma ajakirjanike ette, kuid mehi polnud kuskil – isegi korraldajad tunnistasid, et ei tea, kus maletajad viibivad. Pool tundi hiljem ilmusid mõlemad siiski välja ja selgitasid, et pidid valmistuma pressikonverentsi järgseks dopingukontrolliks. Eriti ükskõikse moega oli Carlsen, kes andis ajakirjanikele laialt naeratades nappe vastuseid ning palvele matši analüüsida vastas järgmiselt: «Tema mängis Berliini kaitset, mina aga mängisin stiilis: bla-bla-bla ja lähme nüüd dopingukontrolli.»

22-aastane Carlsen oli sama tülpinud moega ka partii ajal – mitmel korral tegi noormees näo, et jääb kohe tukkuma, ning oma käigud sooritas ta ülikiiresti. Esimese 20 käigu puhul kulutas norralane käigu mõtlemisele keskmiselt vaid pool minutit.

12 partii pikkusest matšist on mängitud 8 partiid ning Carlsen juhib üsna kindlalt 5:3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles