Ansip: Olümpiakomitee toetamine on auasi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: AFP / Scanpix

Tallinna Sadama nõukogu otsustas majandusministri Juhan Partsi survel loobuda 250 000 euro eraldamisest Eesti Olümpiakommiteele (EOK). Riigikogu infotunnis uuris Priit Toobal peaminister Andrus Ansipi käest antud olukorra kohta ning selgus, et peaminister pole koalitsioonikaaslase Partsi käitumisega sugugi rahul. Ansipi sõnul on EOK toetamine auasi.

«No ei ole kuidagi kombeks peaministril opositsiooni esindajaga nõustuda, aga teie määratlusega olen ma nõus,» ütles Ansip Toobali arupärimise kohta. Toobal tõi välja muuhulgas tõiga, et Partsi alluvuses olnud Estonian Air võis toetada Soome jäähokiliitu, kuid nüüd keelab sama mees Tallinna Sadamal toetada EOK-d ja Eesti noorte spordi liikumisi.

«Mina pean monopoolsete ettevõtete suhtekorralduslikku tegevust, marketingi ülioluliseks. Ma olen lugenud ka mõnda õpikupeatükki ja artikleid selle kohta, et maailma praktika ja ka teadus kinnitab seda, et monopoolsed äriühingud, ka riigile kuuluvad äriühingud peavad marketingiga tegelema,» selgitas Ansip.

«Seetõttu ka laiem suhtekorraldus, ka Olümpiakomitee toetamine on auasi ja ettevõttele, mitte alati, aga eeldatavalt siiski kasumlik. Coca-Cola ei raiska ilmaasjata tohutuid summasid, et viis rõngast läheks nende logo kõrvale. Sel on väga suur kaubanduslik tähendus ja me peaksime mõtlema, miks suurfirmad selliseid tohutuid investeeringuid marketingi teevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles