Briti jalgpallur pole oma «surma» veel vaadata julgenud

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabrice Muamba traagilises kohtumises Tottenhami vastu.
Fabrice Muamba traagilises kohtumises Tottenhami vastu. Foto: SCANPIX

Endine jalgpallur Fabrice Muamba pole tänase päevani vaadanud kordusest intsidenti, kus ta 2012. aasta märtsis 36 000 pealvaataja ja miljonite televaatajate ees väljakul kokku kukkus ja 78 minutit «surnud» oli.

Bolton Wanderersi mängumehe viimane kohtumine Tottenham Hotspursi vastu šokeeris tervet maailma. Muamba kukkus väljakul kokku ning tema süda seiskus 78 minutiks. Vaid arstide ülimalt kiire ja professionaalne tegutsemine päästis toona 23-aastase mängumehe elu.

Pärast paranemist sai kiiresti selgeks, et jalgpalliväljakule kõiki Inglismaa noortekoondiseid esindanud Muamba enam naasta ei saa. BBCle antud intervjuus tunnistas Muamba, et alguses oli tal raske, kuid nüüd on ta suutnud eluga edasi minna ja fokuseerib tulevikule. «Pidin leppima teadmisega, et ei mängi enam kunagi jalgpalli. Olen küll lugenud artikleid minuga juhtunu kohta, kuid pole kunagi seda intsidenti ise näinud,» rääkis ta.

Nüüd õpib Muamba spordiajakirjandust, kuid lohutas teda intervjuurivat reporterit: «Ma ei taha sinult tööd ära võtta, ole mureta.» Lisaks näeb ta vaeva, et tema elu päästnud Tottenhami meedikud saaksid Barclays Merit Awardi nime kandva tunnustuse. «Tahan tunnustada inimesi, kelle töö ei pääse esiplaanile. Nad tegid suurepärast tööd minu ravimisel ja loodan, et nad võidavad selle auhinna.»

Muambal on naine ja kaks last. Kui tema poeg Joshua hoovis jalgpalli mängib, siis isa temaga ei ühine. «Olen tänulik, et saan nendega ikka veel aega veeta.» Jalgpalli nimetab ta nüüd kõigest tööks, mis ei ole kuidagi asendamatu. «Olen kindel, et leian kunagi endale uue töökoha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles