Tuhapilv sunnib Giro rattureid bussisõidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cadel Evans
Cadel Evans Foto: AFP / Scanpix

Võib juhtuda, et Itaalia velotuuril osalejad ei saa teisipäeval Islandilt Mandri-Euroopa poole liikuva tuhapilve tõttu Hollandist lennukiga saapamaale, vaid peavad ette võtma pika bussisõidu.


Laupäeval Amsterdamis alanud Giro vältab seal täna õhtuni. Homne puhkepäev oli ette nähtud lennureisiks Cuneosse, kuid musta stsenaariumi korral veedavad sportlased selle bussis. Vähemalt eile oli suletud enamik Põhja-Itaalia lennujaamu, lennuliiklus oli häiritud ka Prantsusmaal ja Šveitsis.

Ag2r’i ridades sõitvale Rene Mandrile teeb üle 900 km distantsi talumise raskemaks parem reis, mis eile 7 km enne teise etapi lõppu toimunud suure kukkumise tagajärjel üleni siniseks läks.

«Sain teeservas koos kolme tiimikaaslasega kokku, et lõpuspurdiks valmistuda, kuid siis hakkas meile järjest teisi rattureid peale langema. Parem jalg jäi enda ratta ning teise mehe ratta ja keha vahele,» kirjeldas Mandri. «Lihas sai korralikult haiget. Lenkstang läks kõveraks ja pidin uut ratast ootama.»

194ndana lõpetanud Mandri kaotas Tyler Farrarile (Garmin) 4.30. Kalle Kriit (Cofidis; +0.37) oli 91. Liidriks tõusis Cadel Evans (BMC).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles