Kullamäe võidu järel: müts maha meeste ees

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki peatreeneri Gert Kullamäe närvid olid viimaste hetkedeni pillikeeltena pingul.
Tartu Rocki peatreeneri Gert Kullamäe närvid olid viimaste hetkedeni pillikeeltena pingul. Foto: Margus Ansu

«Kõik mehed, kes mängisid, näitasid tõelist iseloomu. Müts maha nende ees,» kiitis eile Balti liiga kohtumises Prienai vastu magusa, lisaajal võetud 81:79 võidu järel Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe oma meeskonda. «Raske mäng meie jaoks, aga alati hea meel, kui võidad,» lisas Kullamäe, kelle meeste võidupäeva rikkus siiski asjaolu, et teadmata ajaks on rivist väljas Marek Doronin.

Rock alustas kohtumist Leedu klubiga tasavägiselt ning esimene veerandaeg võideti 17:14, kuid poolajaks oldi omakorda 31:38 taga. «Suurema osa ajast olime tagaajaja rollis. Esimesel ja teisel veerandajal meil kokkulepitud asjad lihtsalt ei toiminud. Individuaalselt olid kõik vastased väga head ja meie jaoks väga kõva sats,» rääkis Kullamäe. Kui kolmas veerandaeg möödus samuti külaliste taktikepi all, siis neljandal veerand­ajal näitas Rock head mängu ja viskas vastaste 13 punkti vastu 26 silma

«Neljandal veerandajal saime oma asjad toimima ja muutusime aktiivsemaks. Läksime üle maa-ala kaitsele ja suutsime nende rünnakut lõhkuda. Jah, nad said küll raskeid viskeid sisse, aga meie saime oma maa-alaga tagasi mängu ning võib öelda, et just maa-ala oli meie jaoks võidu märksõna,» analüüsis Kullamäe.

Magusat triumfi jäi aga tumestama asjaolu, et vigastusega on teadmata ajaks rivist väljas Marek Doronin. «Doronin kukkus väga raskelt. Praegu pole teada, kui tõsine olukord on, seega ei oska öelda, kauaks ta eemale jääb,» tunnistas Kullamäe.

Eile avapoolaja järel riietusruumi longanud Janar Talts pääses peatreeneri hinnangul vaid ehmatusega. Ühtlasi oli Talts 16 punktiga meeskonna tublimaid skooritegijaid, sama suure summaga panustas ka Tanel Kurbas. Teistel Eesti meeskondadel eile nii hea päev ei olnud: Rakvere Tarvas kaotas 81:117 Pyrinto klubile ja Pärnu KK pidi tunnistama 51:81 Ventspilsi paremust.

Tarva meeskond on aga õige pea saamas täiendust, sest pikka aega silmapiiril püsinud Rain Raadik lubas Andres Sõbrale, et liitub meeskonna treeningutega nädala alguses. Samas lõpetab Tarvas koostöö testimisel olnud ameeriklasest tagamängija Melvin Morganiga, ent on võtnud sihikule Larry Halli. 30-aastane ameeriklane on varem mänginud Saksamaal, Valgevenes, Leedus ja Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles