Bayern võitis võõral väljakul suurelt Dortmundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze (keskel) lõi endise koduklubi vastu väga tähtsa värava
Mario Götze (keskel) lõi endise koduklubi vastu väga tähtsa värava Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas alistas Müncheni Bayern kindlalt 3:0 Dortmundi Borussia. Tasavägisesse kohtumisse tõi muutuse vahetusest sekkunud endine Dortmundi keskväljamootor Mario Götze, kes suvel vastuolulisel moel suurimate rivaalidega liitus.

Götze lõi mängu avavärava 66. minutil. Thomas Müller andis hea tsenderduse karistusalasse, kus Götze palli rahulikult maha võttis ja värava alanurka saatis. Götze väravat ei tähistanud.

Seejärel omas Dortmund mitut head võimalust viigistamiseks, kuid väravateni jõudis hoopis Bayern. Kõigepealt lahendas kiirrünnaku Arjen Robben ja kõigest minut hiljem oli täpne Müller.

Liigatabelis on Bayerni edu kolmandal kohal asuva Dortmundi ees nüüd seitse punkti.

Tabel: Bayern 35, Leverkusen 31, Dortmund 28

Mängu käik:

Dortmund - München 0:3 (0:0)

KOHTUMINE ON LÕPPENUD! Bayern võttis võõral väljakul suure 3:0 võidu

86. minut: 0:3!!!! Dortmundi mäng lagunes täielikult. Thomas Müller viib külalised kolme väravaga ette. Dortmund saab kodustaadionilt hübistava kaotuse

85. minut: 0:2!!!! Dortmund läks riskile ja saatis kõik mehed rünnakule, kuid Bayern vastas terava vasturünnakuha. Robben tõstis palli osavalt üle Weidenfelleri

80. minut: Dortmundi proovib kõigest väest, kuid Bayerni kaitse peab vastu.

73. minut: Dortmund jätkab hästi, sellel korral päästab Bayerni Manuel Neuer, kes toob alt nurgast ära Reusi löögi

71. minut: Dortmundil on suurepärane võimalus viigistada, kuid Mkhitaryani löök blokeeritakse.

66. minut: 0:1!!!!! Müncheni Bayern läheb Mario Götze väravast juhtima. Noor sakslane ei tähista oma väravat. Götze sai karistusalasse hea söödu, võttis palli maha ja lõi kindlalt värava alumisse nurka. Suurepärane sooritus.

61. minut: Lewandowski annab suurepärase ettesöödu Reusile, kuid Boatengi ennastsalgav kaitsetöö päästab Bayerni

56. minut: Mandzukic lahkub väljakul, asemele tuleb Götze. Sellist vilekoori pole Dortmundi kodustaadionil eales kuulda olnud

55. minut: Müller proovib nurgalöögist tulmnud palli kannaga väravasse lüüa, kuid löök läheb napilt mööda

51. minut: Dortmund teeb kauni vasturünnaku, kuid Lewandowski pealöök lendab kõige napimalt väravast mööda

49. minut. Dortmund teenib heast kohast karistuslöögi, kuid Reus otsustab pealelöögi asemel tsenderdada. Bayerni kaitsjad löövad klaariks

46. minut: Teine poolaeg on alanud, Götze istub endiselt pingil

___________________________________________________

45. minut: Grosskreutz ja Mandzukic ninapidi kokku ja saavad mõlemad kollase kaardi. Pinged on Õhus. Poolaeg on lõppenud!

38. minut: Robben annab suurepärase madala tsenderduse, kuid Mandzukic ei saa värava ees pallile pihta.

34. minut: Bayern pääseb kahel korral healt kohalt löögile, kuid Weidenfeller tõrjub

29. minut: Reus pääseb Neueriga silmitsi, kuid kehva esimese puute tõttu väga mugavalt löögile ei pääsenud. Neuer tõrjub.

27. minut: viimastel minutitel on Dortmund rohkem palli hoidnud, midagi ohtlikku pole kumbi meeskond korda saatnud

20. minut: Bayern on küll rohkem domineerinud, kuid Dortmund püsib kenasti mängus. Kahel korral järjest tekib kodumeeskonnal kontrarünnakust hea võimalus, kuid Bayerni kaitsjad saavad õigel ajal jaole.

10. minut: Dortmundi kaitseliinis on märgata kerget närvilisust, kuid seni on suudetud kõik siiski kontrolli all hoida

5. minut: mäng on alanud ootuspäraselt - Bayern hoiab palli, Dortmund proovib nõelata kontrarünnakutega

MÄNG ON ALANUD!

0. minut: kuna Leverkusen võitis täna 1:0 Berliini Herthat, siis on Dortmund hetkel liigatabelis kolmandal kohal. Tabel: Bayern 32 punkti (12 mängu), Leverkusen 31 (13), Dortmund 28 (12).

0. minut: Bayerni poolelt on varumeeste pingile jäänud Mario Götze. Endine Dortmundi mängija sekkub siiski kõigi eelduste kohaselt vahetusest. Saab olema huvitav vaadata, kuidas reageerivad sellele kodufännid.

0. minut: Dortmundi peatreener Jürgen Klopp lahendab kaitseliini tabanud kriisi järgmiselt: paremal alustab Kevin Grosskreutz, keskel on Manuel Friedrich ja Sokratis ning vasakul peab Bayerni rünnakuid pidurdama Erik Durm. Friedrich teeb Borussia eest debüüdi.

Algkooseisud:

Dortmund: Weidenfeller, Friedrich, Bender, Lewandowski, Mkhitaryan, Reus, Blaszczykowski, Sahin, Grosskreutz, Sokratis, Durm

Bayern: Neuer, Martinez, Mandzukic, Robben, Rafinha, Boateng, Lahm, Müller, Alaba, Kroos

 

Enne mängu:

Saksamaa kõrgliigas hoiab Bayern praegu 32 punktiga esikohta, Dortmund on aga 28 silmaga teisel kohal. Viimasel ajal on mõlemal meeskonnal olnud probleeme traumadega ning eriti tugevalt on räsida saanud Dortmundi kaitseliin. Kohtumine algab täna Dortmundi koduväljakul Eesti aja järgi kell 19.30.

Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani tööandja FC Augsburg läheb täna koduväljakul vastamisi lähikonkurendi Hoffenheimiga. Matš algab Eesti aja järgi Augsburgi koduväljakul kell 16.30. Nii Hoffenheimil kui ka Augsburgil on tabelis praegu 13 punkti, mis annab neile vastavalt 12. ja 13. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles