Parimaks kardisportlaseks valiti MK-finaalis teise koha saanud Aavo Talvar

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremalt: Mart Soo, Kairo Kivi ja Aavo Talvar.
Paremalt: Mart Soo, Kairo Kivi ja Aavo Talvar. Foto: Olga Keikova

Eesti Kardiliit valis hooaja absoluutselt parimaks kardi MK-finaalis Rotax Max klassis teise koha saanud Aavo Talvari ja parimaks nooreks Rotax Minimax klassi Eesti meistri Georg Kõssi.

Lisaks väga heale tulemusele MK-finaalis, mis toimus USA-s New Orleansis, võitis Talvar ka Eesti meistritiitli Rotax Max klassis ülekaalukalt. «Jään hooajaga väga rahule, sest lisaks maailmakarika finaali teisele kohale võitsin ka Euroopa karikavõistluste esimese etapi. Mis uuel hooajal saama hakkab, seda täpselt veel öelda ei oska,» hoidis Talvar tulevikuplaanid saladuses.

Parimaks nooreks valitud Georg Kõss võitis Rotax Minimax klassis nii Eesti meistrivõistlused kui Balti karikavõistlused, kus juures viimases ei loovutanud ta ühtegi sõiduvõitu. «Sel aastal oli põnev sõita, mida etapp edasi seda põnevamaks läks. Lõpuks oli meile Karliga (Leesmaa – toim.) päris kõva pusimine. Järgmisel aastal jätkan samas klassis, sest aste kõrgema jaoks olen ma veel liiga noor,» ütles Jüri Gümnaasiumi 5. klassi õpilane Kõss.

CIK-klassi parimale sõitjale mõeldud Marko Asmeri nimelise rändkarika teenis Ralf Aron, kes ise võistles samal ajal CIK-FIA KF Juniori MM-i viimasel etapil Bahreinis. Mõlemal KF Juniori etapil finaali pääsenud Aroni parimaks saavutuseks CIK-klassis oli CIK-FIA Academy 9. koht. Lisaks sõitis ta ka MK-finaalis, kus Rotax Junior klassis jäi esimesena napilt poodiumilt välja.

2013. aastal suurima arengu teinud kardisportlaseks valiti Jüri Vips, kes tuli Eesti meistriks ja Balti karikavõitjaks Rotax Junior klassis. Lisaks debüteeris ta ka MK-finaalis USAs, kus näitas väga head kiirust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles