Pikk välislepingu ootus tekitas Raadikus masendust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Raadiku lootus siirduda tänavusel hooajal  välisklubisse pole täitunud ja seepärast otsustas ta alustada hooaega Rakvere Tarvas.
Rain Raadiku lootus siirduda tänavusel hooajal välisklubisse pole täitunud ja seepärast otsustas ta alustada hooaega Rakvere Tarvas. Foto: Liis Treimann

Eesti korvpallikoondise tsenter Rain Raadik teeb täna Rakvere Tarva särgis hooaja debüüdi.

Veidi enne jaanipäeva rääkis Eesti korvpallikoondise tsenter Rain Raadik veendunult, et uuel hooajal mängib ta ilmselt mõnes välisklubis. Optimismiks oli alust – seljataga oli elu parim hooaeg kodu- ja Balti liigas ning suve hakul oli ta puhkuse asemel veetnud viis nädalat korvpallimekas Leedus treenides.

Paraku olid saatusel teistsugused plaanid ja Raadik pääseb tänavu esimest korda platsile alles täna ning sedagi koduses Eesti meistriliigas – eile sai Raadikust ametlikult Rakvere Tarva mängija. «Mis ma ikka ütlen… Vägev!» lausus esmaspäevast Tarva treeningutel osalenud 24-aastane mees.

Raadiku ilusatele plaanidele tõmbas kriipsu pealevigastus. Jalatrauma röövis võimaluse mängida Eesti koondises lõpuni EM-valiksari. Lisaks võttis paranemine aega ning alles oktoobris uuesti treeninguid alustanud palluril tekkisid raskused tööandja leidmisel.

Lootus pääseda lõpuks siiski mõnda välisklubisse lükkas edasi ka tema liitumist mõne kodumaise meeskonnaga.

Muudkui ootas ja ootas

«Muudkui ootasin ja ootasin… Erinevate klubidega oli palju kontakte ja nädala sees ütlesid nad, et otsustavad palkamise asjad reedeks. Sellises seisus polnud ju mõtet mõne koduse klubiga lepingut teha,» selgitas Raadik.

«Paraku kordus sarnane olukord iga nädal, kuid selget pakkumist ei tulnud. Vahepeal tekkis küll meediasse uudis, et loobusin ise Valmiera klubi ettepanekust, kuid tegelikult polnud see nii. Ütlesin uudise levitajatele, et toogu mulle ka seda pakkumist lugeda. Tõsi, ma vestlesin Pärnus pärast ühte Balti liiga mängu Valmiera mänedžeriga umbes kümmekond minutit ja uurisin, millised on nende võimalused, kuid ei midagi enamat.»

Raadik tunnistas, et pikk tööta olek tekitas hinge pettumuse. Leedulasest agent oli suve hakul soovitanud lepingu sõlmimisega oodata ja saada enda jaoks paremaid tingimusi.

«Usaldasin teda liiga palju, kuid samas oli sellel ajal pakkumisi nii lähedalt kui ka kaugemalt. Pärast vigastust kadus aga ka klubide huvi,» meenutas ta keerulist aega. «Masendust tekitas just see, et seljataga oli hea hooaeg ja selle abil oleks võinud sõlmida korraliku lepingu.»

Viimased kuu aega on 211 sentimeetri pikkune Raadik olnud juba täiesti mängukorras. Lepingut oodates veetis ta aega kodulinnas Pärnus ja võimaluste piires treenis koos sealse meistriliiga meeskonnaga. Väga tõsiseks ta neid harjutuskordi siiski ei nimetanud.

Kõik on kinni peas

«Neil olid oma asjad ajada – tegin nendega koos 15–20 minutit, kui nad aga hakkasid tegelema oma liikumiste ja asjadega, läksin mina jõusaali,» kirjeldas Raadik ning tunnistas, et täna platsile astudes pole ta veel kaugeltki tippvormis. «Aga pole hullu – Andres Sõbra treeningud on hästi intensiivsed, usun, et nende abil saan end kiiresti vormi.»

Eelmine hooaeg tõestas, et Raadik on hea lauavõitleja ja korvi alt saab ta samuti pallid sisse, kuid tema kirstunaelaks on vabavisete erakordselt vilets tabavus. Töötu korvpallurina ei pööranud ta sellele elemendile siiski erilist tähelepanu.

«Rääkisin juba eelmisel aastal, et treeningutel võin vabalt tabada kümnest viskest kaheksa, kuid mängus see ei õnnestu. Kõik on peas kinni!» tunnistas ta.

Kuigi Raadik on eilsest Tarva mängija, pole ta hooaja lõpuni Eestisse jäämises kindel. Lepingus seisab klausel, mis lubab tal hea pakkumise korral välismaale minna.

Mängumehe sõnul tegeleb agent endiselt aktiivselt talle töökoha otsimisega ning Sõber olla lubanud, et võimaluse tekkides ei hakka ta lahkumisele kätt ette panema.

Seniks aga sukeldub Raadik Tarva kohati hullumeeselt tihedasse mängude tralli. Täna kohtutakse võõrsil Pärnuga, reedel võõrustatakse Tartu Rocki, järgmisel nädalal võõrustatakse eurosarjas Den Boschi ja lisaks peetakse kaks lahingut koduses meistriliigas.

«Esimeste treeningute järel tunnen end meeskonnas mõnusalt. Tegelikult tean ju peaaegu kõiki mehi – osaga olen ise ühes tiimis mänginud, osaga aga vastastena palliplatsil kohtunud,» nentis ta. «Kuna Tarvas osaleb eurosarjas, pole see mängimiseks sugugi paha paik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles