Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee valis taas presidendiks Philip Craveni

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Philip Craven
Sir Philip Craven Foto: SCANPIX

Ateenas toimus Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee (IPC) peaassamblee, kus valiti ka IPC president ja täitevkomitee.

Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee (IPC) on ülemaailmne erivajadustega inimeste spordi katuseorganisatsioon, mis juhendab tali- ja suveparaolümpiamängude korraldamist. IPC on ühtlasi 9 spordialale rahvusvaheline alaliit, koordineerides nende tegevust ning korraldades tiitlivõistlusi.  IPC eesmärgiks on erivajadustega inimeste sportlike saavutuste toetamine nii tipp- kui algtasemel.

Peaassambleel valiti IPC presidendiks Sir Philip Craven, kellele on see kolmandaks ametiajaks, kes edestas oma kaasmaalast Alan Dicksoni suure häälteenamusega, jättes Dicksonile vaid 20 häält 150st. 63 aastane Sir Philip on olnud IPC president aastast 2001 ning osalenud viiel korral paraolümpiamängudel.

Asepresidendiks valiti brasiillane Andrew Parsons, kes edestas Ann Codyt Ameerika Ühendriikidest. Lisaks valiti veel 10 täitevkomitee lihtliiget, nende hulgas Euroopa Paraolümpiakomitee president John Peterson Taanist. Eesti Paraolümpiakomitee peasekretäri Margus Hernitsa sõnul on Põhjamaadega Eestil hea koostöö, mis tänu tuleva aasta jaanuaris algavale ühisele Euroopa Liidu projektile saab veelgi tihedam olema.

Eesti Paraolümpiakomitee presidendi Urmas Paeti sõnul on paraolümpialiikumine saanud peale Londoni mängusid uue hingamise. Londoni paraolümpiamängud olid «seni parimad mängud» nagu Sir Craven lõputseremoonial märkis. «Londoni mängud kujunesid edukaks tänu organiseerijate tugevale fookusele Paraolümpiale – tegemist ei olnud Olümpiamängude lisaüritusega, vaid korraldust ja tseremooniaid võeti sama tõsiselt nagu Olümpiamängude omasid. Kunagi varem ei ole olnud paraolümpial nii palju vaatajaid ei telerite ees ega kohapeal. Londoni paraolümpiamängud on loonud hea aluse tulevasteks mängudeks.» lisas Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles