Kas Levadiale kuues või Florale viies tiitel?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora (rohelises) ja Levadia (mustas)
Flora (rohelises) ja Levadia (mustas) Foto: Liis Treimann

Kahe peale üheksa Eesti jalgpallikarikat võitnud Tallinna Levadia ja FC Flora jagavad täna omavahel taas järjekordse autasu, kui kohtutakse karikafinaalis.



Kahel viimasel aastal Eesti karikavõitjaks kroonitud Flora jäi eelmisel aastal mäletatavasti meistrivõitlustel neljandaks ning seega oli hea esinemine neile tänavu ääretult oluline. Finaali pääsuga on üks hooaja eesmärke ehk koht eurosarjas juba saavutatud.

«Viimased kaks karikasarja kohtumist on väga rasked olnud ning nüüd on olukord meie jaoks juba natuke pingevabam. Finaal on magustoit ja lähme seda naudinguga mängima,» sõnas Flora juhendaja Martin Reim.
Kui koht Euroopa liiga eelringis on Floral kindel, siis karikavõit muudaks nende elu eurotandril veelgi paremaks.

Favoriidikoormat ei taha

«Fakt on see, et Floral on nüüd koht eurosarjas olemas, kuid võidu korral võivad nad pääseda juba teise eelringi. Meile on see mäng rohkem auküsimus,» viitas Levadia peatreener Igor Prins asjaolule, et Floral on täna isegi natuke rohkem kaalul.

Favoriidikoormat ei soovi enne Eesti jalgpalli põnevaimat vastasseisu siiski kumbki meeskond enda peale võtta.

«Meie esitused on viimasel ajal rabedad olnud. Flora on samal ajal paremat mängu näidanud. Usun, et tuleb võrdsete meeskondade võitluslik heitlus. Arvatavasti ühel meeskonnal üleolekut ei teki ning tuleb kõva rebimine,» rääkis Prins.

«Oleme Levadiale viimastel kordadel kaotanud,» leidis Reim, et ainult viimase aja heast hoost ei pruugi piisata.

Flora mängupilt paraneb

Samas leidis florakate peatreener, et võrreldes hooaja algusega on nende esitustes näha selgeid arengumärke.

«Mängupilt on paremaks läinud. Enesekindlus on kasvanud ja emotsioon on hea. Nüüd saabki näha, kuidas mängijatel füüsis vastu peab,» arvas Reim. «Selliseid mänge on vaja ning suure koormuse ja raskete kohtumistega arenetaksegi.»

Enne kohtumist on juba selge, et Levadia ei saa täna arvestada kolme palluriga.

«Kindlasti ei mängi Tarmo Neemelo, Artjom Arjunin ja Eino Puri. Neemelol on väike viirus kallal, nädalavahetusel võib ta juba mängida. Arjuninit ja Purit vaevab vigastus,» täpsustas Prins.

Flora poolel on aga väljakule tulemas kõik põhijõud. «Ütleme nii, et kõik mehed on enam-vähem terved. Kellelgi pole midagi sellist viga, et ta peaks kohtumisest kõrvale jääma. Homme (täna – toim) hommikul on trenn ning siis selgub täpsemalt,» lisas Reim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles