FIFA langetas otsuse reegleid rikkunud Hispaania koondise suhtes

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania ja Lõuna-Aafrika vabariigi koondiste kohtumine.
Hispaania ja Lõuna-Aafrika vabariigi koondiste kohtumine. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) avalikustas täna otsuse, mille kohaselt jääb sel kuul peetud Hispaania ja Lõuna-Aafrika Vabariigi jalgpallikoondiste vahelise sõprusmängu tulemus kehtima hoolimata sellest, et Hispaania rahvusmeeskond reegleid rikkus.

FIFA kinnitas, et matši tulemus - Lõuna-Aafrika 1:0 võit - jääb kehtima hoolimata sellest, et valitsevad Euroopa ja maailmemeistrid hispaanlased tegid lubatud kuuest vahetusest ühe rohkem.

«FIFA on võtnud arvesse asjaolu, et mõlemad meeskonnad nõustusid matši tingimustega ja esitasid sellekohased dokumendid enne matši, et FIFA saaks seda mängu arvestada kui kõrgeima tasemega koondisekohtumist,» seisis FIFA avalduses. «Selles kontekstis ei peaks Lõuna-Aafrika Vabariigi meeskond kannatama mingisuguseid negatiivseid tagajärgi, sest nemad täitsid endapoolse kokkuleppe,» lisas FIFA avaldus.

Hispaania palus sõprusmängu vilistanud kohtunikult ja Lõuna-Aafrika Vabariigi peatreenerilt luba teha seitsmes vahetus seetõttu, et kui neil olid juba kõik kuus lubatud vahetust sooritatud, sai vigastada meeskonna väravavaht Victor Valdes. Seetõttu paluski hispaanlaste peatreener Vicente Del Bosque luba saata väljakule koondise kolmas väravavaht Pepe Reina. Hispaanlaste esinumber Iker Casillas oli käinud väljakul juba avapoolajal ning andnud teisel poolajal mänguaega just vigastada saanud Valdesile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles