Sutil kritiseeris teravalt autot: sõitsin nagu porgandiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adiran Sutil Force India roolis.
Adiran Sutil Force India roolis. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas läinud hooajal Force India meeskonnas kihutanud Adrian Sutil kritiseeris teravalt autot, mis ei lubanud tal enda sõnul võimetele vastavat tulemust välja sõita.

«Meid vaevasid kõikvõimalikud probleemid – alajuhitavus ning ülejuhitavus nii kiiretes kui ka aeglastes kurvides. Võisime autot seadistada kuidas tahes, aga mitte miski ei muutunud. Sisuliselt sõitsin nagu porgandiga,» põrutas Sutil ajakirjale Auto Motor und Sport, viidates tõenäoliselt Force India autosid kaunistanud oranžile värviskeemile.

Samas avaldas sakslane lootust, et uue hooaja vormeliga selliseid probleeme enam ei esine. «Usun, et tehnilised muudatused teevad sõidud tasavägisemaks. Praegu domineerib Red Bull täielikult ja see on igav,» lausus ta. Sutili enda tulevik on veel ebaselge – Force India pole oma sõitjaid ametlikult kinnitanud, kuid ilmselt saavad nendeks Nico Hülkenberg ja Sergio Perez. Sutilile vabaneks seega Hülkenbergi koht Sauberi meeskonnas.

Viimased viis hooaega Force India ridadesse kuulunud Sutil sai 2010. aastal 47 punktiga MM-sarja üldarvestuses 11. ja mullu 42 punktiga 9. koha. Tänavu õnnestus tal aga koguda vaid 29 punkti, mis andis üldtabelis 13. positsiooni. Sutili parimaks saavutuseks jäi 5. koht Monaco etapil, kokku jõudis ta punktikohale kaheksal korral ning pidi neljal korral katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles