Maailma kiireim mees asub Schumacherilt mõõtu võtma

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felix Baumgartner
Felix Baumgartner Foto: SCANPIX

Felix Baumgartner, kes läks eelmisel aastal ajalukku 39 kilomeetri kõrguselt stratosfäärist sooritatud langevarjuhüppega, teatas, et teda ootab ees järgmine väljakutse - austerlane proovib jagu saada seitsmekordsest vormel-1 sarja maailmameistrist Michael Schumacherist.

Baumgartner osaleb Bangkokis toimuval Race of Championsi võistlusel, kuhu kogunevad igal aastal üksteiselt mõõtu võtma maailma parimad võidusõitjad. Seekord on lisaks Schumacherile oma osalemisest juba teatanud näteks mitmekordne Le Mansi pikamaasõidu võitja Tom Kristensen, motoringrajasõidu legend Mick Doohan ja autoralli värske maailmameister Sebastien Ogier.

Austerlane Baumgartner, kes ületas läinud aasta oktoobris toimunud hullumeelse hüppe ajal vabalangemisel helikiiruse, on küll viimase paari aasta jooksul osalenud erinevatel ralli- ja ringrajavõistlustel, kuid ei pea ennast veel kuigi osavaks. «Olen Race of Championsi võistlust juba ammu jälginud, sest mulle meeldib mootorisport,» lausus Baumgartner ürituse kodulehele. «Kahjuks polnud isal kunagi selle jaoks raha, seega asusin hoopis langevarjuhüpetega tegelema,» naljatas ta. «Olen enda arvates üsna keskmisel tasemel sõitja, aga samas olen kiirusega harjunud ja õpin kiiresti, nii et ma ei karda maailma parimate vastu võistelda.»

Baumgartner võib end rahumeeli tituleerida maailma kiireimaks meheks - kosmosehüppe ajal saavutas ta vabalangemisel kiiruse 1342,8 km/h. Tänavune Race of Champions peetakse Bangkokis 14.-15. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles