Soome suusatajate kurikuulus dopingutreener tahab ametisse naasta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kari-Pekka Kyrö.
Kari-Pekka Kyrö. Foto: Internet

Kurikuulus Soome suusatreener Kari-Pekka Kyrö tahab MTV3 andmetel hakata jälle treeneriametit pidama.

Aastatel 1998-2001 Soome suusakoondist juhendanud Kyrö põhjustas põhjanaabrite suusaajaloo suurima dopinguskandaali, kui tema hoolealused jäid 2001. aastal kodumaal Lahtis toimunud MMil vahele keelatud ainete tarvitamisega. Selle tembu eest määrati Kyröle eluaegne juhendamiskeeld.

Nüüd teatas mees aga YLEle antud intervjuus, et soovib pärast veebruaris toimuvad Sotši taliolümpiamänge taas asuda suusatajaid treenima. 2004. aastal mõisteti Kyrö kohtus süüdi dopingainete salakaubaveos ja pettusekatses.

«Korra võttis minuga ühendust üks mänedžer, kes pakkus tööd Hiinas. Seal oleks materjali küll,» arutles Kyrö. «Aga eeskätt tahaksin siiski teha tööd noortega. Minusugusele räpasest põlvkonnast pärit treenerile oleks rohujuuretasandilt alustamine õige samm. See maailm, millest ma tulen, oli väga haige,» raputas Kyrö endale tuhka pähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles