Tarva treener lubab põnevat mängu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Andres Sõber (mustas) teab, et nii mõnedki Tarva mehed tahavad nüüd, kus midagi eriti kaotada ei ole, iseäranis häid sooritusi teha.
Peatreener Andres Sõber (mustas) teab, et nii mõnedki Tarva mehed tahavad nüüd, kus midagi eriti kaotada ei ole, iseäranis häid sooritusi teha. Foto: Karli Saul

Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber kinnitab, et tema meeskond on optimistlik ja relvi Rocki vastu jätkub.


Milline on Tarva meeskonna meeleolu? Pärast neljandat kohtumist on räägitud väsimusest ja närvilisusest.

Meeleolu ei ole üldsegi paha. Võiks isegi öelda, et väga hea. Kui me ikkagi vaatame seeria seisu, siis see on 2:2. Kui oleks 1:3 või 0:3, oleks keeruline midagi üritama hakata.
Arvestasin eile, et 13. aprillist kolmapäeva õhtuni tuleb meil 11 mängu jutti. Kujutate ette? Tervel hooajal me mängime kolme kuuga 12 mängu. Nii et see on täiesti segane, kes arvab, et me pole ei füüsiliselt ega mentaalselt väsinud.

Olgem ausad, vastane on paremini komplekteeritud ja tugevamateks mängudeks – eks see kurnab meid igatpidi, olgu see siis kaotatud või võidetud mäng.
Me oleme väga optimistliku meelega. Usun, et saame Rocki vastu mängitud täitsa korraliku mängu.

Nii et peatreener ei pea praegu midagi meeskonnavaimu turgutavat ette võtma?

Vastupidi. Arvan, et nii mõnedki mehed teevad veel väga head mängud. Näen meeste silmist, et nüüd, kus midagi eriti kaotada ei ole, tahetakse eriti häid sooritusi teha.
Iseasi on, kuidas Kriisa ja Müürsepp taastuvad. Martini jalad olid peale mängu ikka metsikult valusad.

Kolmapäeval (täna – toim) on nad platsil?

Nad on ühe aasta poisid ja ühe hingelaadiga. Virisejad ja vingujad tüübid nad pole. Selge see, et keegi neid käskida ei saa, omast südamest mängivad. Väljakul on nad igal juhul, selles ma ei kahtle. Kui just ei juhtu mingit väga segavat traumat. Nad on vana kooli kaks vihast vanameest.

Kuidas on teiste meeste tervis?

Normaalne. Kristo Saage sai viimases mängus väikese «puuka». Rain Veidemannil lasin eile puhata, tal on eksamitega tegemist. Need mehed on homme olemas ja nooremad ka hirmsasti tahavad mängida. Küllap meie staff on täitsa mängukõlblik.

Püssi Tarvas põõsasse visanud ei ole. Millised relvad Rakverel viiendas mängus veel välja käia on?

Ikka needsamad. Hakkame kaitsest peale kohe. Võtame Rocki mehed nii palju kui võimalik pihtide vahele. Ma usun, et kui saame vähegi seda stiili sisse pista, mis me kahes esimeses mängus mängisime, on kõik hästi. Rockil on küll teatud kergendus olnud, aga nad peavad ikka veel kaks korda võitma, et meistriks tulla.

Millega Tarvas tuleb vastu Rocki agressiivsele kaitsele ja kiirele mängule?

Üritame kiiret mängu, mida nad taga ajavad, maha pidurdada. Kuna meie korvialused raskekahurid Martin Müürsepp ja Richard Anderson nii kiiresti tagasi ei jõua. Seepärast Rock ajabki omi mehi hirmsasti kiireks. Põhihooajal nad sellist mängu ei harrastanud.

Teeme nii ühte kui teist. Oleme pidanud ka ennast mingil määral nende taktikale allutama. Aga ainult kiire mänguga nende vastu ei saa, sest me kukume kiiremini kokku. See aga on vesi nende veskile.

Martin Müürsepp kritiseeris hiljuti play-off’ide mannetut vilepartiid. Olete temaga nõus?

Eks ta kõikuv on olnud. Martin vaatab asja oma nurga pealt. Tema on mänginud  mängudes, millest meie kohtunikud ainult unistada võivad. Kui sa teed vahel selliseid liigutusi, mis on aastaid Euroopa tipptasemel läbi läinud, ja kui nüüd üks mehike kukub vilistama, küll ta siis tuju rikub.

Teatud hetkel oleks lihtsam, kui nad  jookseks niisama edasi-tagasi. Ei ole vaja hullupööra aktiivseks minna. Selge, et eksimusi tuleb, mängu kiirus on kõva. Peaasi, et räigeid asju läbi ei lastaks.

Kas seeria lõpeb Rakveres või Tartus?

Raske öelda. Kui me alustasime, ei arvanud ma, et lõpetame seeria nüüd Rakveres ära ja riputame kuldmedalid kaela. Küll õige meeskond võidab selle seeria. Nädala lõpuks on kõik selge.
Ma ei arva, et me nüüd kaotama läheks, aga eks meil ole šansid vähe väiksemad kui Rockil.

Igatahes tuleb põnev vaatemäng?

Vot selle eest katsun hoolt kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles