Levadia teenis suure portsu medaleid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruke Andero Pebre avas kohtumise 33. minutil Andrei Kalimullini karistuslöögi järel kohtumise skoori.
Nooruke Andero Pebre avas kohtumise 33. minutil Andrei Kalimullini karistuslöögi järel kohtumise skoori. Foto: Toomas Huik

Viimastel aastatel kodust jalgpalli valitsenud, kuid viimati 2007. aastal karikavõitjaks kroonitud Tallinna Levadia parandas eile viimaste aastate libastumised ning teenis selle eest kamaluga medaleid.



Tänavu on Levadia ja Flora omavahel kohtunud kolm korda ning alati on peale jäänud Igor Prinsi juhendatav võistkond. Kui eile teenis Levadia 3:0 võidu, siis meistriliigas jäädi mäletatavasti peale 2:1 ning superkarika finaalis alistati vastane 2:0.

«Nad (Levadia mängijad – toim) lihtsalt tahtsid rohkem. Seda oli näha iga mehe panusest,» kiitis võitjate juhendaja Prins. «Hea on, et ta (Levadia võiduseeria Flora üle – toim) püsib. Loodetavasti on meil jõudu, et see oleks hooaja lõpuni nii.»

Kuigi eilsest kohtumisest jäi kõrvale Levadia tänavune suurim väravakütt Tarmo Neemelo, näitasid rünnakul aktiivsust noored Andero Pebre ja Artjom Dmitrijev, kes mõlemad sahistasid ka vastaste väravavõrku. Lisaks oli veel täpne Vitali Leitan.

«Neemelo on palavikuga kodus ning nagu näha, said teised ka hakkama. Tehti head tööd ja see kõik lõppes sellega, et tulid ka väravad,» oli Prins asendajatega rahul. «Saime suure portsu medaleid ning kindlasti jagub ka talle (Neemelole – toim).»

Võrreldes mulluse hooajaga sel aastal stabiilsemalt esinev ning ka Balti liigas nelja parema sekka murdnud FC Flora alustas eilset karikafinaali Levadia vastu aktiivsemalt, kuid mõningased eksimused andsid kindluse Levadiale.

«Esimesel poolajal ei olnud hullu midagi. Teisel poolajal kadus natuke meie mäng ära ning me ei leidnud piisavalt kiiresti uusi käike,» arvas Flora juhendaja Martin Reim. «Jäime kohati liiga palju koperdama ega liigutanud seetõttu piisavalt kiiresti palli.»

Kui enne 33. minutit, kui avati kohtumise skoor, oli ülekaal Floral ning Levadia tegeles enamasti kaitsetööga, siis edaspidi leidis rohkem oma mängu ka Levadia.

«Tahtsime korralikult esineda ja kaitse on seejuures oluline. Umbkaitses me kindlasti ei istunud ning lõime ikkagi kolm väravat,» leidis Prins. «Esimene tabamus oli just siis löödud, kui oli Flora initsiatiiv ning tuli seega meie jaoks väga õigel ajal.»

Tänavusel hooajal on mitmel korral eksinud Flora väravavaht Stanislav Pedõk, nii oli ka eile temal Levadia kolmandas väravas omajagu süüd. Nimelt ei suutnud Pedõk kontrolli alla saada kaitsja antud tagasisöötu ning võitluses Dmitrijeviga jäi ta kaotajaks.

«Ega keskkaitsja olukorda tema jaoks kergeks ei teinud. Kui niimoodi surve alla panna, siis tulevad ka eksimused,» ei tahtnud Reim ses olukorras vaid väravavahti süüdistada. «Kui laseme sellistel situatsioonidel tekkida, pole me järelikult veel valmis võitma.»

Kuigi Flora suutis kohtumise alguses korralikult initsiatiivi hoida, ei jäänud peatreener rahule ka meeskonna ründetegevusega. «Meie tsenderdused olid Levadia keskkaitsjatele kerge saak. See oli ka põhjus, miks me võimalusi ei suutnud tekitada,» pahandas Reim. «Tuleb väravale lüüa, kui tahame võita.»

Peatreeneriga nõustus ka meeskonna kaitsja Karl Palatu: «Eelkõige olidki kaotuse põhjuseks eksimused kaitsemängus ning ise ei suutnud me rünnakul olukordi ära realiseerida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles