Alaver: Kyrö tuleks eluaegsest tegutsemiskeelust vabastada!

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Liis Treimann

Mati Alaver ütles intervjuus Soome televisioonile, et põhjanaabrite suusakoondise endisel peatreeneril Kari-Pekka Kyröl peaks lubatama taas sportlasi juhendada. Kyrö sai 2001. aasta MMil lahvatanud dopinguskandaali tõttu eluaegse treenerina tegutsemise keelu. «See, et Kyrö ei saa tegutseda treenerina on rahvusliku ressursi raiskamine,» sõnas Alaver Soome TV-le.

Soomes käib tõsine arutelu, kas vabastada Kyrö eluaegsest keelust või mitte.

«Tänases maailmas, eriti Soome demokraatlikus ühiskonnas, peaks iga inimene saama teise võimaluse sõltumata tema ametist,» rääkis Alaver Yle TV-le. «Soome on üks juhtivaid suusamaid ja kui Kyrö valiti 1999. aastal suusakoondise peatreeneriks, ütleb puhas loogika, et ta on tippspetsialist.»

Samas ei kommenteerinud Alaver, kas eluaegse tegutsemiskeelu määramine on juriidiliselt korrektne. «Ma ei tunne piisavalt hästi spordijuriidikat,» selgitas Alaver.

Alaver kinnitas ka, et pole pidanud ametlikke ega mitteametlikke läbirääkimisi, saamaks järgmiseks Soome koondise peatreeneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles