Salumäe Barcelona olümpiakulla ostis Rein Kilgile kuuluv Pärnu Sadam

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona olümpiamängudel võidetud kuldmedal.
Barcelona olümpiamängudel võidetud kuldmedal. Foto: Madis Kalvet

Postimehe andmetel ostis kuu tagasi Londoni oksjonil müügis olnud Erika Salumäe Barcelona olümpiamängude kuldmedal Pärnu Sadam. Väidetavalt osales oksjonil Eesti Sõudeliidu presidendi ja ühtlasi Pärnu Sadama omaniku Rein Kilgi poeg Sander Kilk.

Pärast seda, kui ilmus uudis, et kahekordne olümpiavõitja Salumäe on pannud müüki oma medalid, meened ja suurte võitudeni viinud spordivarustuse, teatas Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli soovist osta ärimeeste toel olümpiakullad Eesti Spordimuuseumile. Paraku õnnestus oksjonil kohapeal osalenud Selil osta 25 000 inglise naela eest vaid Souli olümpiakuld. Taasiseseisvunud Eesti esimeseks olümpiakullaks olnud Barcelona trofee hinnaks oli samuti 25 000 naela, kuid Seli asemel ostis selle esialgu tundmatuks jäänud oksjonil osalenu.

Seli kinnitas pärast oksjonit, et ei tea, kes medali ta nina eest napsas, kuna võitja tegi pakkumise telefoni teel. Samas levis kohe arvamus, et ka teine kuld jõudis Eestisse.

Postimehe valduses oleva informatsiooni kohaselt plaanib Pärnu Sadam tuleval neljapäeval pidulikku üritust, kus soovitakse ka kuldmedalit presenteerida. Väidetavalt toob olümpiatrofee Eestisse Londoni oksjonipidaja Graham Budd isiklikult.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles