Pohlak: kui tahame edasi minna, on vaja teha muudatusi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson, Aivar Pohlak ja alaliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht.
Magnus Pehrsson, Aivar Pohlak ja alaliidu pressiesindaja Mihkel Uiboleht. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna kinnitati Eesti jalgpallikoondise uueks peatreeneriks 37-aastane rootslane Magnus Pehrsson. Eesti Jalgpalliliidu President Aivar Pohlak sõnas, et koondis vajas muudatusi.

«Kui me tahame edasi minna ja aru saada, kus me oleme, siis meil oli vaja teha muudatusi. Võimalik on palgata treenereid, kes on ebaõnnestunud. Teame igasuguste treenerite ajalugu ja kulgemisi. Tarkus on see, et leida õige treener õiges ajas ja õiges kohas,» sõnas Pohlak uue juhendaja esitlusel.

«Eesti koondise treeneriks ei ole kunagi tulnud mehed, kes on olnud kusagil mujal varem koondise treeneriks. Koondise treener peab suutma hästi motiveerida ja on kiirete organisatsioonidega inimene. Püüdsime leida sellist tüüpi. Minu eesmärgiks oli saavutada peatreeneri valmisel maksimaalne tugi olukorrale nii liidus sportliku poole pealt vastutavatelt inimestelt ja mängijate esindajatelt. Saime sealt rohelise tule, täpsemalt ei hakka sel teemal rääkima. Viimasel nädalal olen mõne mängijaga lõunat söönud ja loomulikult oleme selle protsessi läbi rääkinud. Arvan, et see protsess õnnestus mul hästi läbi viia, et saada selget ja positiivset tagasisidet,» lisas Pohlak.

Pohlaku sõnul kaaluti otsust põhjalikult. «Valik põhineb analüüsil ja loogikal, oleme teinud selgeks koondise tugevused ja nõrkused. Oleme teinud selle selgeks laial tasandil nii juhatuse kui ka sportliku juhtkonna tasandil. Sellest lähtuvalt otsisime ka treeneri tüüpi, kes suudaks kinnistada meie tugevused ja kelle tugevad küljed oleksid ka meie nõrkused. Garantiisid anda ei saa, kuid meie kogemus ja teadmised ütlevad seda ja sellelt pinnalt sai otsus tehtud. Lepingu pikkus on kaks aastat ja on olemas tingimused lepingu pikendamiseks,» ütles Pohlak.

 

«Põhimõttelisele kokkuleppele treeneriga jõudsime Aserbaidžaaniga peetud kohtumise päeval. Edasist aega vajasime nüansside täpsustamiseks. Lisaks ka ühe ajastu lõpetamiseks ja teise alustamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles