Blatter: Mandela uskus jalgpalli ebaharilikku jõudu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelson Mandela 2004. jalgpalli MMi trofeega. Äsja oli Lõuna-Aafrika Vabariik saanud 2010. aasta MMi korraldusüõiguse.
Nelson Mandela 2004. jalgpalli MMi trofeega. Äsja oli Lõuna-Aafrika Vabariik saanud 2010. aasta MMi korraldusüõiguse. Foto: SCANPIX

Eile suri Lõuna-Aafrika Vabariigi esimene mustanahaline president Nelson Mandela. Teiste seas avaldas lahkunud endisele riigipeale austust ka Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) president Sepp Blatter, kes teatas, et kõik järgmised rahvusvahelised jalgpallikohtumised algavad minutise leinaseisakuga.

«Oleme sügavas leinas ning avaldan austust erilisele inimesele ja oma heale sõbrale,» teatas Blatter. «Me mõlemad uskusime kõhklematult jalgpalli ebaharilikku jõudu inimeste ühendamisel. Ta oli kõigi aegade üks suurimaid humaniste.»

Mandela tõesti uskus spordi jõudu. Ta on öelnud: «Spordil on võimu, et muuta maailma. Spordil on jõudu inspireeerida, jõudu, et inimesi ühendada, sellisel moel nagu mujal ei suudeta.»

Blatter meenutas, kuidas Mandela 2010. aasta jalgpalli MMil Johannesburgi staadionile saabus ja rahvas teda marulise aplausiga tervitas. «See oli ilmselt kõige liigutavam moment, mida ma olen kogenud. Tema jaoks oli Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud MM unistuse täitumine,» meenutas Blatter.

1918. aastal sündinud Mandelal diagnoositi 2001. aastal vähk, viimasel ajal oli tal probleeme kopsudega ning ta veetis kolm kuud haiglas, pärast mida raviti teda edasi kodus. Ta suri 96-aastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles