Jalgpalli MMi loosisüsteem sai kõvasti kriitikat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia koondise peatreener Cesare Prandelli.
Itaalia koondise peatreener Cesare Prandelli. Foto: SCANPIX

Täna loositakse 2014. aasta jalgpalli MMi alagrupid. Loosimise eel võttis Itaalia koondise peatreener Cesare Prandelli loosimise süsteemi koha pealt teravalt sõna.

Loosimiseks sai asetuse kaheksa meeskonda ja Itaalia nende sekke ei kuulu. Asetatud meeskondade sekka pääses korraldaja Brasiilia ning Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA edetabeli seitse esimest (oktoobri seisuga). Loomulikult pole neljakordsed maailmameistrid rahul, et nemad asetatud meeskondade sekka ei kuulu.

«Kõik teavad, et praegune süsteem ei tööta ja see tuleks ringi teha,» sõnas Prandelli La Gazzetta dello Sport’ile. «Kui arvestatakse edetabelit, siis me oleme nüüd ju seitsmendad. Olime kaks ja pool aastat seitsmendad, kuid arvesse läheb vaid oktoober ... see on naeruväärne.»

Samas tõi Prandelli välja ka eeldatavad favoriidid. «Eelkõige tuleb jälgida Brasiiliat, kes treenib enne MMi koos 45 päeva. Lisaks tuleb tähele panna ka Hispaania, Saksamaa ja Argentina tegemisi. Mustad hobused on Belgia ja Kolumbia,» sõnas Prandelli.

Prooviloos asetas Itaalia ühte alagruppi koos Brasiilia, Prantsusmaa ja Austraaliaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles