Ferrari tippjuht: andsime tiitlivõimalused Kanadas ise käest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas peetud vormel-1 hooaja kolmanda etapi võitis Ferrari piloot Fernando Alonso.
Hiinas peetud vormel-1 hooaja kolmanda etapi võitis Ferrari piloot Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonna tehniline direktor Pat Fry tunnistas, et lõppenud hooajal mängiti tiitlivõimalused ise maha, kui Kanada etapil võeti kasutusele teatud uuendused.

Fernando Alonso võitis hooaja esimeses pooles Hiina ja Hispaania etapi, kuid suvel Ferrari enam nii kiire polnud. «Esimene uuenduste pakett töötas tegelikult väga hästi, kohati isegi paremini kui lootsime. Ent mõistsime seda alles hiljem. Kanadas tegime uuendusi, milles me polnud päris kindlad, ja need tekitasid uusi probleeme,» lausus Fry väljaandele Autosport.

«Kui sul on mingi detail, mis sajaprotsendiliselt ei tööta, siis tekib küsimus, mida teha, sest tuuletunnelis kasutatavat mudelit on selle põhjal juba edasi arendatud. Mudel on rajal sõitvast autost neli kuni kuus nädalat värskem,» selgitas Fry. «Seega tähendab mingist detailist loobumine, et sul tekib terve hulk uusi probleeme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles