Galatasaray mängijad said Nelson Mandela austamise eest karistada

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Drogba Nelson Mandelale pühendatud särgis.
Didier Drogba Nelson Mandelale pühendatud särgis. Foto: SCANPIX

Türgi jalgpalliliit andis täna teada, et nad kavatsevad karistada kaht Elevandiluuranniku koondislast Didier Drogbad ja Emmanuel Ebouet selle eest, et nad Türgi liiga kohtumisel kandsid poliitilist sõnumit edastavat ehk Nelson Mandelale pühendatud särke.

Türgi klubi Galatasaray ridadesse kuuluv Drogba eemaldas pärast reedel peetud liigakohtumist SB Elazigsporiga oma mängusärgi, mille all oli teine särk loosungiga «Aitäh, Madiba» - tegemist oli austusavaldusega sel nädalal surnud Lõuna-Aafrika vabariigi esimese mustanahalise presidendi ja apartheidivastase liikumise sümbolile Nelson Mandelale.

Samuti Galatasarays mängiv Eboue sai sarnase teoga hakkama päev varem ehk neljapäeval, kui avaldas Mandelale samuti toetust särgiga, kus oli loosung «Puhka rahus, Nelson Mandela».

Türgi jalgpalliliit andis teada, et kavatseb mõlemale mängijale määrata distsiplinaarkaristuse, sest jalgpallireeglite järgi on keelatud edastada T-särkidel poliitilisi või muu suunitlusega loosungeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles