Põnevas finaalis võidutsenud Robertson tegi snuukriajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil Robertson.
Neil Robertson. Foto: SCANPIX

Austraallane Neil Robertson alistas Suurbritannia lahtiste snuukrimeistrivõistluste finaalis 10:7 Mark Selby ning tegi snuukriajalugu - temast sai esimene mängija väljaspoolt Suurbritanniat, kes on suutnud võita kõik kolm suurturniiri.

Selby juhtis seejuures finaali 5:1 ning puhkepausilegi mindi tema 5:3 eduseisul, kuid Robertson suutis õhtuses sessioonis 8:7 juhtima pääseda. Selbyl oli võimalus teha seisuks 8:8, ent inglane eksis viimasel löögil ja Robertson kindlustas järgmise kahe frame'i võiduga tiitli.

Varem ka Masters-turniiri võitnud ja maailmameistriks kroonitud ning maailma edetabelis esikohta hoidev Robertson sai kolme tähtsaima turniiri võitmise näol hakkama saavutusega, mida on varem suutnud vaid kaheksa meest: Alex Higgins, Terry Griffiths, Steve Davis, Stephen Hendry, John Higgins, Mark Williams ja Ronnie O’Sullivan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles