Ferrari juht tegi tulevase hooaja osas ootamatu ennustuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari.
Ferrari. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonna tehniline direktor Pat Fry avaldas arvamust, et tulevast hooajast V6-turbomootoritele üleminek ei muuda iseenesest veel tiimide jõuvahekordi.

Uute mootorite kasutuselevõtuga seoses on loodetud Red Bulli ülemvõimu lõppemisele, kuid Fry arvates jäävad mootorite osas senised jõujooned paika. Sarjas jätkavad mootoritootjatena Ferrari ise, Renault ja Mercedes-Benz. «Põhierinevus võib tekkida vastupidavuses. Tehnoloogia on muutunud nii keeruliseks ja kuna hooaja jooksul on lubatud kasutada vaid viite mootorit, ei saa võimsust sedavõrd palju peale keerata,» lausus ta väljaandele Auto Motor und Sport.

Samuti ei usu Fry levivaid kuulujutte, nagu arendaks Mercedese mootor konkurentide omast kuni 100 hobujõudu enam. «Mingi vahe võib ju üksikutel etappidel sõidu käigus sisse tulla, aga see sõltub rohkem juba kütusekulust,» leidis ta.

Küll aga avaldas Fry usku, et mõni tiim võib leida reeglites augu, mis aitab neil konkurentidest kiirem olla, ja meenutas 2009. aastal segadust tekitanud topeltdifuusoreid. «Näen võimalusi reegleid erinevalt tõlgendada ning kindlasti kohtame autode juures seninägematuid lahendusi,» lausus Fry. Kui Red Bulli peakonstruktor Adrian Newey on juba tunnistanud, et uus auto näeb koledavõitu välja, siis Fry keeldus Ferrari uue mudeli kohta sama ütlemast. «Kui see auto võidab, siis on ta ilus,» muigas Fry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles