Hispaania tippklubi president mõisteti vangi

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Maria del Nido.
Jose Maria del Nido. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania jalgpalli kõrgliigas mängiva Sevilla jalgpalliklubi president Jose Maria Del Nido astus oma ametikohalt tagasi pärast seda, kui ta mõisteti süüdi riigi raha väärkasutamises. Ülemkohus lükkas tagasi Del Nido poolt edasi kaevatud madalama kohtuotsuse ning mõistis ta seitsmeks aastaks vangi.

2011. aastal mõisteti Del Nido süüdi riigi rahade väärkasutamises ja talle määrati seitsmeaastane vanglakaristus. Del Nido kaebas otsuse edasi, ent eelmisel nädalal otsustas ülemkohus selle tagasi lükata ning karistuse jõusse jätta.

Klubi presidendi ameti maha pannud Del Nido esitas klubi fännidele ja Sevilla linna elanikele emotsionaalse lahkumiskõne. «Kätte on jõudnud päev, mida ma ei soovinud kunagi näha,» sõnas Del Nido. «Kui oleksin teadnud, et asjad arenevad nii, siis oleksin juba palju varem tagasi astunud,» lisas Sevilla nüüdseks endine president.

Del Nido kohustused võtab ajutiselt üle klubi asepresident Jose Castro, kelle senine haldusala on olnud välised suhted ja turvalisus. Uus president tehakse teatavaks 17. detsembril.

56-aastane Del Nido on Sevilla klubi jurist ja üks suuremaid aktsionäre, kes võttis Sevilla juhtimise üle 2002. aastal ning osales klubi ajaloo seni ühes edukamas perioodis, kui 2006. ning 2007. aastal võitis Sevilla UEFA karikavõistlused (praeguse Euroopa liiga) ning 2010. aastal Hispaania karikavõistlused. Lisaks suutis klubi sel ajal teha endale nime ka noorte andekate mängijate arendajameeskonnana, sest nende ridadest on välja kasvanud Sergio Ramos, Daniel Alves ja Jesus Navas.

Sevilla on hetkel Hispaania kõrgliigas hoidmas kaheksandat kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles