Hollywoodi staar asutas oma vormelimeeskonna

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo DiCaprio (keskel) koos vormelipiloodi Romain Grosjeani (vasakul) ning rallipiloodi Sebastien Ogieriga.
Leonardo DiCaprio (keskel) koos vormelipiloodi Romain Grosjeani (vasakul) ning rallipiloodi Sebastien Ogieriga. Foto: SCANPIX

Hollywoodi filminäitleja Leonardo DiCaprio lõi koostöös Venturi autofirmaga oma meeskonna vormel-E meistrisarja.

Monacos paikneva uue vormelitiimi asutajad on DiCaprio ning Venturi autofirma esindajad Gildo Pallanca Pastor, Bert Hedaya ja Francesco Costa.

Vormel-E on rahvusvahelise autoliidu (FIA) uus meistrisari, kus osalevad üheistmelised elektriautod, mis suudavad arendada kiirust kuni 225 km/h.Uus vormelisari on paika pannud etapid kümnes maailma linnas, sealhulgas näiteks Pekingis, Los Angeleses ning Londonis. Sarjas osaleb kümme tiimi, igal meeskonnal on kaks sõitjat.

DiCaprio sõnul on uue vormelisarja eesmärgiks promoda elektriautosid ning tõsta inimeste teadlikkust keskkonnasäästlikkusest. «Meie planeedi tulevik sõltub meie võimest võtta omaks kütusesäästlikke ja energiasõbralikke sõidukeid. Venturi firma on näidanud keskkonnasõbraliku rallitiimi loomisel suurt ettenägelikkust ja mul on hea meel selles osaleda,» rääkis DiCaprio.

Venturi meeskond jääb ootama FIA kinnitust, kas nad saavad E-vormeli sarjas osaleda. Juba on sarjas osalemas sellised meeskonnad nagu Andretti Autosport, Dragon Racing, China Racing, Super Aguri, Mahindra Racing, Drayson Racing, e.dams, Audi Sport ABT ja Virgin Racing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles