Skandaalse OM-kulla võitnud ameeriklane Sotšis venelasi ei kimbuta

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko (vasakul) ja Evan Lysacek Vancouveri OMi poodiumil.
Jevgeni Pljuštšenko (vasakul) ja Evan Lysacek Vancouveri OMi poodiumil. Foto: SCANPIX

2010. aasta Vancouveri olümpiamängudel iluuisutamise meeste üksiksõidus kuldmedali võitnud ameeriklane Evan Lysacek jääb puusavigastuse tõttu eemale järgmisel aastal toimuvatest Sotši olümpiamängudest.

Lysacek üritas vaatamata traumale treenimist jätkata, kuid viimati sõnas arst talle, et harjutamist jätkates võib ta riskida püsivate tervisekahjustustega. 28-aastane ameeriklane loodab, et tema karjäär pole sellega siiski veel lõppenud, kirjutab AP.

Vancouveri OMil põhjustas Lysaceki võit suure skandaali, kuna hõbemedali võitnud venelane Jevgeni Pljuštšenko sooritas neljakordse hüppe, kuid Lysacek seda ei suutnud.

«Kohtunikud tapsid täna öösel iluuisutamise. Lapsed vaatavad seda kava ja näevad: oh, neljast hüpet polegi vaja – teen mõned kaunid pöörded ja olengi olümpiavõitja,» kritiseeris legendaarne uisutäht Elvis Stojko toonast võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles